Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

27. 04. 2022. 17:40   >>  17:44

RAIČEVIĆ SAOPŠTIO

Bar: Stvoreni uslovi da započne i​zgradnja stanova za sektor bezbijednosti

Stvoreni su svi uslovi da se započne sa izgradnjom stambenog objekta u Baru za zaposlene u bezbjednosnim institucijama, koji će stambeno pitanje moći da riješe pod najpovoljnijim uslovima uz podršku Sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore, saopštio je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

"Izdavanjem saglasnosti Glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje zgrade, uvjeren sam da će investitor uskoro otpočeti i sa izgradnjom. Opština Bar ranije je oslobodila ovaj objekat bilo kakvih naknada i taksi, uz skupštinsku saglasnost, kako bi i na taj način pomogli izgradnju i stambeno situiranje zaposlenih i njihovih porodica koji godinama čekaju na ovo rješenje, dok je Sekretarijat za uređenje prostora izdao urbanističko-tehnčke uslove", saopštio je Raičević.

On je naveo da će stambeno poslovni objekat u zahvatu DUP Topolica-Bjeliši, u blizini zgrade Opštine i srednje stručne škole, biti bruto građevinske površine 15.152 m2, sa 8 spratova, a predviđena je izgradnja i podzemnih garaža i parking mjesta, pa će nova lokacija imati ukupno 185 parking mjesta.

"Na ovaj način nastavlja se dobra praksa u Baru da novoizgrađeni objekti imaju i više nego dovoljno parking mjesta te da Bar ostaje prepoznat kao jedan od malobrojnih gradova u državi koji nema probleme sa parking prostorom uprkos sve većoj urbanoj i demografskoj ekspanziji. Osim toga, na ovom potezu planira se izgradnja i saobraćajne infrastrukture kao i novih zelenih površina u cilju poboljšanja kvaliteta života", napomenuo je Raičević.

On je podsjetio da se privodi kraju izgradnja i objekta za penzionere u Opštini Bar i naveo da su u mandatu ove lokalne uprave Opštine Bar, stvorili uslove da stambeno pitanje riješe i pripadnici bezbijednosnih instucija.

"Ranije su u Baru izgrađene i zgrade za prosvjetne radnike, pa na ovaj način obezbjeđujemo sve one krucijalne i najvažnije sektore jednog društva i radnike i njihove porodice koji su dali najveći doprinos našem društvu, njegovom razvoju, napretku i sigurnosti, što možda najbolje svjedočimo upravo danas kada je Bar meta raznih prijetnji i dojava koje ugrožavaju miran život, usmjerenih prema našim školama i institucijama", naveo je Raičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније