Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

25. 04. 2022. 09:32 >> 10:51
1

RADEVIĆ

Izgradnja gondole Kolašin 1600- Jelovica 2023. godine

Gondola koja će povezivati Jelovicu sa skijalištem Kolašin 1600 biće sasvim novi turistički proizvod, ne samo za Crnu Goru, već i za region, kazao je direktor TO Berane Ivan Radević. On je istakao da su Beranama potrebni novi smještajni kapaciteti, budući da je prošle godine taj grad posjetilo preko 12 hiljada turista. U emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao je da se radi na projektnoj dokumentaciji za izgradnju hotela.

Put Kolašin Lubnice mnogo će značiti građanima Berana, kazao je Radević, a izgradnja gondole na Jelovici trebalo bi da počne 2023. godine.

“Moram napomenuti da smo od ministarstva ekonomskog razvoja dobili novac za izgradnju projektne dokumentacije za 180.000 eura vrijednu gondolu na Jelovici, a samim tim Berane će u zimskom periodu moći da ponudi i skijanje. Nalazimo se samo 24  kilometra od skijališta Kolašin 1600. Sa tom gondolom dobili bismo preko 120 kilometara skijaških staza i sasvim novi turistički proizvod”, kazao je on.

Radević kaže da je položaj Berana izuzetno povoljan za aktivni odmor. Tako su atraktivni hajking, bajking, paraglajding, kajakng. U poljednje vrijeme najveću pažnju zavrjeđuju kajaking i rafting.

On je napomenuo da će se ove godine, pored traduicionalnih manifestacija, ove godine će se ponovo održati i Monte-Adria avio regata.

“Radimo na projektnoj dokumentaciji za jedan ciklo hotel. Radi se adaptacija planinarskog doma Suvo do gdje ćemo dobiti određene smještajne kapacitete. Nadamo se da će budući investitori prepoznati značaj Berana”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније