Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

15. 04. 2022. 15:24   >>  16:25 2

MILOVIĆ - RAJZING RAJNKE

"Pitanje izručenja Marovića je loša poruka po pravosudne sisteme"

Sjedinjene Američke Države (SAD) očekuju od zemalja regiona da sarađuju u borbi protiv korupcije, rekla je ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Oni su kazali da je Rajzing Rajnke to poručila u razgovoru sa državnim sekretarom u tom Vladinom resoru Andrejem Milovićem.

“Opisujući korupciju kao virus koji može da inficira svaki sistem, Rajnke je istakla da SAD očekuju od zemalja regiona da sarađuju kada je u pitanju borba protiv korupcije”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Rajzing Rajnke je ponovo naglasila posvećenost i podršku SAD-a Crnoj Gori u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ona je, naglašavajući značaj reforme pravosuđa, navela kako je uvjerena da je Crna Gora sposobna da izgradi društvo koje je zasnovano na vladavini prava i demokratskim vrijednostima.

"Svaki zaposleni u pravosuđu ima posebnu odgovornost i obavezu da doprinese uspješnosti ovog procesa“, rekla je Rajzing Rajnke.

Milović je kazao da je prvi korak, koji je napravio u svojstvu državnog sekretara, bilo ponovno upućivanje urgencije Ministarstvu pravde Srbije za izručenje bivšeg predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića.

Kako je dodao, osim toga, Crna Gora nema drugih otvorenih pitanja sa Ministarstvom pravde Srbije.

"Pitanje izručenja Marovića je loša poruka po pravosudne sisteme obje države“, poručio je Milović.

On je naglasio da svi moraju biti privedeni pravdi, s obzirom na to da je, prema njegovom sudu, korupcija na visokom nivou jedan od ključnih problema državnog sistema Crne Gore.

Milović je ocijenio da nedavna reforma Državnog tužilaštva već pokazuje rezultate, dodajući da su već preduzeti institucionalni koraci za formiranje Specijalnog suda u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније