Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B. [ Ljiljana Vukotić, TVCG ]

14. 04. 2022. 06:45   >>  08:23 1

LIDIJA VUKIĆ ZA RCG

Ne može mi niko ovo sunce i more donijeti u Norvešku

Fizioterapeutkinja, triatlonka, jedna od rijetkih žena koja se bavi podvodnim ribolovom, Cetinjanka i Novljanka Lidija Vukić posljednje četiri godine živi u Norveškoj. U zemlji Vikinga nije prestala da se bavi ronjenjem na dah i podvodnim ribolovom, a njene vještine dovele su je na mjesto trenera norveške ženske reprezentacije u tom sportu.

Tokom četiri godine boravaka u Stavangeru, jednom od najljepštih gradova na jugozapadu Norveške u koji je Lidija Vukić stigla iz Herceg Novog nije odustala od omiljenog hobija – ronjenja na dah i podvodnog ribolova.

U hladnom norveškom moru ulovila je neke trofejne primjerke. Oborila je 2020. svjetski rekord u muškoj i ženskoj konkurenciji i napravila mnogo drugih vrhunskih rezultata.

Ipak, stroga pravila ne dozvoljavaju stranim državljanima da predstavljaju Norvešku na međunarodnim takmičenjima.

„Zato je Norveška odlučila da mene pošalje kao trenera ženske reprezentacije“, kaže Vukić za Radio CG.

Ronjenje u hladnom moru prilično je izazovno kaže Lidija.

„Loša je vidljivost, puno je meduza ljeti zimi je odlična vidljivost, ali je baš hladno“, navodi Lidija.

Lidija Vukić je rođena Cetinjanka, veći dio života provela je u Herceg Novom, potpom odabrala Norvešku kao životnu šansu. Ne može da odluči koja joj je sredina najdraža.

Život u Norveškoj je lagodniji bolji je standard, mnoge planove je lakše ostvariti.

„Bolji je život tamo, ali mnoge stvari koje fale tamo ne mogu se platiti novcem ne može mi niko ovo sunce i more donijeti tamo, ovu hranu“, poručuje Lidija.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније