Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

05. 04. 2022. 16:25 >> 16:36

DARUJ KRV, OSVOJI NAGRADU

Dobrovoljni davalac krvi iz Plužina prvi dobitnik vikend aranžmana

Prvi dobitnik nagradne igre Nacionalne turističke organizacije koja podrazumijeva vikend aranžman na Primorju za dvije osobe na bazi polupansiona je dobrovoljni davalac krvi iz Plužina.

Nagradu je osvojio nasumičnim izvlačenjem u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore gdje je u martu dobrovoljno dao/ krv.

Nagrada je uslijedila shodno Memorandumu o saradnji NTO sa Zavodom u cilju aktivne podrške i podsticanja davalaštva krvi koja će trajati još devet mjeseci.

Dobitnika je, nasumičnim izborom, izvukla portparolka NTO CG Nina Vukčević.

“Nagradna igra je počela 1. marta i trajaće još devet mjeseci što znači da baš Vi možete da budete dobitnik vrijednog hotelskog aranžmana na crnogorskom primorju. Na ovaj način želimo da motivišemo dobrovoljno davalaštvo krvi, ali i da unaprijedimo svijest građana o tome koliko je važno da, kao društvo, njegujemo ovu humanu aktivnost kako bismo obezbijedili dovoljnu količinu krvi za sve one kojima je to neophodno”, izjavila je Vukčević.

Portparolka Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Anđela Boričić zahvalila je Nacionalnoj turističkoj organizaciji koja je prepoznala namjere, rad i trud ove ustanove.

“Vjerujemo da će ovakve i slične akcije privući pažnju građana i dodatno probuditi svijest o značaju dobrovoljnog davalaštva, kako bi Zavod za transfuziju krvi u svakom trenutku imao stabilne zalihe krvi”, navela je Boričić.

Da biste bili konkurent za osvajanje vikend aranžmana za dvoje na primorju, potrebno je da tokom aprila i narednih osam mjeseci date krv u nekoj od jedinica Zavoda na teriroriji cijele države.

Podsjećamo, osim boravka na primorju koji je obezbijedila NTO u saradnji sa turističkom privredom narednih devet mjeseci, i Nacionalni parkovi Crne Gore ranije su obezbijedili besplatne ulaznice za dobrovoljne davaoce krvi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније