Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

02. 04. 2022. 21:12 >> 21:19
3

DIREKTOR RUDNIKA UGLJA

Lekić: Nudimo pomoć RUP-a porodicama poginulih rudara

Izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja, Milan Lekić izrazio saučešče porodicama tragično preminulih rudara u Sokobanji rukovodstvu Republike Srbije i ponudio pomoć porodicama.

"Koristim ovu priliku da u ime kompanije Rudnik uglja AD Pljevlja ponudim pomoć, koja je u našoj moći, porodicama poginulih rudara iz rudnika "Soko", uvjeren da je rudarska solidarnost nešto što je iznad svega i nešto što nam je prijeko potrebno", istakao je Lekić.

Kazao je da ga je duboko uznemirila kao čovjeka i rudara tragedija u kojoj je poginulo osam njegovih kolega.

"Rudari su prepoznati kao odvažni i hrabri ljudi, čije je hrabrost plijenila, dok je rudarski hljeb težak, nerijetko zaliven znojem i krvlju, zbog čega se u narodu kroz vrijeme odomaćila sintagma da je to hljeb sa sedam kora", zaključio je Lekić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније