Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

25. 03. 2022. 20:27   >>  21:10 9

MEDOJEVIĆ U "OKVIRU"

"Da sam u ponedjeljak došao na čelo sektora bezbjednosti šverc bi prestao u utorak"

Lider Pokreta za promjene (PzP) i jedan od čelnika DF-a Nebojša Medojević rekao je da je posao šverca cigareta krenuo devedestih godina prošlog vijeka, u organizaciji aktuelnog šefa države Mila Đukanovića ali da je nova vlast nakon izbora 2020. godine nastavila taj posao. Medojević je u emisiji "Okvir" na TVCG kazao da su bosovi duvanskog biznisa očito s pojedinicima iz nove vlasti dogovorili da posao bude nastavljen.

"Za sve što se dešavalo posljednjih godinu i po dana, ne mogu da optužujem braću Đukanović. To se zna, švercerima treba saglasnost države, sam mehanizam je razrađen do najsitnijih detalja. Neko je iz aktuelne vlasti uzeo novac", kazao je Medojević, uz tvrdnju da je samo u maju prošle godine prokrijumčareno 94 kontejnera cigareta. 

On je naveo da je juče tokom boravka u Luci Bar saznao da carinik stoji na poziciji kontrole tek od nove godine, što je, kako je rekao, neshvatljivo. Ističe da bi nastavak serije "Narkos" mogao komotno da bude snimljen u Luci Bar. 

Medojević kaže da će šverc cigareta prestati onnog trenutka kada političari iz vlasti prestanu da uzimaju novac od švercera cigareta. Lider PzP-a kaže da nema volje da se napravi radikalan rez i obustave ključni kriminalni poslovi u Crnoj Gori. 

Podvukao je da DF nije bio dio Vlade nakon izbora 2020. godine, i da nije ni mogao da bitnije utiče na borbu protiv organizovanog kriminala. 

"Da sam ja postao koordinator službi bezbjednosti u ponedjeljak, šverc bi prestao u utorak", kazao je Medojević. 

On je kazao da je posebno važno ispitati šta je tzv. "Trebinjska grupa" predvođena licem koje se preziva Kuštrov i Nemanjom Žugićem uradila vezano za ključne odluke državne politike, posebno po pitanju javnog zaduživanja.

"Ministar finansija sadašnji, Milojko Spajić, i prije nego je postao ministar govorio je ranijem ministru da je on već ministar, što je neshvatljivo. Zamislite šta je to. Ja sam mu u Skupštini govorio da mora da povede računa, da pazi i ne vrši krivična djela", kazao je Medojević. 

On je kazao da se u Skupštini jasno vidjelo da Spajić nije nikakav genije, kakvim se predstavlja, te da ima saznanja da aktuelni ministar djeluje uprkos ozbiljnim sumnjama da je uzeo novac od 750 miliona, koliko se država zadužila pretprošle godine. 

Govoreći o projektu "Evropa sad", on je rekao da je to što je sproveo ministar Spajić održivo, to bi onda radile sve države svijeta. Po njegovom sudu, već nastaje haos u javnim finansijama. 

Medojević je rekao da je Fond PIO u januaru imao 25 odsto manji prihod nego u januaru prošle godine, te da je to dovoljno jasan pokazatelj. 

"Problemi sa likvidnošću u javnom sektoru preliće se na budžet", ukazao je Medojević. 

On je optužio ministra Spajića da na račun poreskih obveznika finansira osnivanje i djelovanje svoje političke stranke. 

"To je partija 'Fotelje sad", rekao je Medojević. 

Kako je podvukao, ova Vlada će ostati zapamćena kao vlast koja nije otvorila nijednu fabriku i nije dovela nijednog investitora. 

"Program 'Evropa sad' je već unio ozbiljne dubioze u javne finansije", tvrdi Medojević. 

Imajući u vidu složenu situaciju na unutrašnjem i međunarodnom planu, on je kazao da se može razmisliti o ratnom režimu, čime bi izvršna vlast dobila značajno veća ovlašćenja, posebno po pitanju ograničavanja rasta cijena. Kao rješenje za aktuelnu političko-ekonomsku situaciju, vidi formiranje vlade nacionalnog jedinstva. 

"Treba da se okrenemo jedni drugima, da pokažemo odgovornost i solidarnost", istakao je Medojević.  

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније