Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Mina ]

21. 03. 2022. 10:51   >>  10:53

ABAZOVIĆ

"Podrška osobama sa Daunovim sindromom u borbi za ravnopravnost"

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je da iskreno podržava osobe sa Daunovim sindromom i njihove porodice u istrajnoj borbi za ravnopravnost u društvu.

On je povodom 21. marta, Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, kazao da želi da imaju potpunu socijalnu integraciju, sigurno mjesto u vrtiću, školi, na poslu i mogućnost stambene samostalnosti, kako bi bili ravnopravni članovi društva.

"Pružam iskrenu podršku osobama sa Daunovim sindromom i njihovim porodicama u istrajnoj borbi za ravnopravnost u društvu", poručio je Abazović.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, podsjetio na važnost inkluzije i redovnog obrazovanja osoba sa Daunovim sindromom, unapređenja prava i njihove afirmacije u punom kapacitetu s ciljem da budu podjednako uključeni u sve životne sfere.

"Probudimo svijest i shvatimo potrebu poštovanja prava ljudi sa Daunovim sindromom kako bismo zajedno unaprijedili kvalitet života svih članova naše zajednice", rekao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније