Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marija Radulović, TVCG ]

25. 02. 2022. 06:29 >> 00:07
2

PEPIĆ SMATRA

"Javni servis je otvoreniji i to je dobro"

Građanski aktivista i analitičar Dževdet Pepić saglasan je sa ocjenama iz izvještaja Fridom hausa (Freedom house) da su korupcija i partijsko zapošljavanje i dalje najveći problemi u Crnoj Gori.

“Korupcija, nepotizam, partijsko društvo veliki su problem u Crnoj Gori, moramo da shvatimo da je najveći problem “Ajde vidi mi onog malog”, gdje gledamo svoj, a ne gledamo opšti interes”, kaže Pepić za TVCG.

Fridom haus ističe da je tijesna parlamentarna većina omogućila zakonodavnoj vlasti da obezbijedi veći nadzor nad izvršnom, ali da je DPS zadržao kontrolu nad pravosuđem.

“Ono što je najgore je loš odnos i nesaradnja između zakonodavne i izvršne vlasti, jedan bez drugog ne može. Krivokapić je shvatio kao da je svijet za samog sebe, trebalo je da traži veću podršku među 41 poslanikom, mislim da je sve raštrkano na sve strane, ali najslabija institucija u Crnoj Gori je institucija građanin i ona praktično ne postoji”, poručio je Pepić.

U izvještaju se navodi da u Crnoj Gori djeluje niz nezavisnih medija, a medijsko izvještavanje i dalje je partijsko.

S druge strane, Fridom haus ističe da je RTCG napredovala.

Uređivačka politika naše kuće, ocijenjena je kao uravnotežena i raznovrsna.

“Javni servis RTCG jeste otvoreniji i to je dobro. Ne moramo nekoga da volimo, ali najbitnije je da se različita mišljenja čuju, a na TVCG i Radiju sve više se čuju različita mišljenja”, navodi Pepić.

Izvještaj poput ovog dobar je pokazatelj stanja u društvu kaže Pepić. I pokazatelj je, nažalost, kako zaključuje, da se kada je riječ o ljudskim pravima i slobodama samo vrtimo u krug.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније