Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

17. 02. 2022. 20:33   >>  20:37 1

JOKIĆ

Potpredsjednik Vlade optužbama crta mete NVO aktivistima

Predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progresa Bojana Jokić kazala je da je šokirana izjavama potpresjednika Vlade Dritana Abazovića, ističući kako je vjerovala da zna da nevladine organizacije pružaju servise koji institucije nisu u mogućnosti da pruže pogotovo osobama koje žive u velikom riziku od siromaštva, nasilja i diskriminacije po bilo kom osnovu. Ona je na svom Fejsbuk profilu objavila snimak Abazovićeve izjave da "Crna Gora može da se miri i ima profesionalne institucije uprkos preprekama koje joj postavljaju i političari i NVO i ljudi iz sfere mafije".

"Potpresjednik Vlade treba da objasni ovu izjavu. Ovim ozbiljnim optužbama i pokušajem narušavanja kredibiliteta nevladinog sektora i stavljanjem u isti kontekst sa mafijom i političkim strukturama koje su defakto zaslužne za stagnaciju društva, potpredsjednik crta mete aktivistima koji se svakodnevno bore za boljitak društva", tvrdi Jokić. 

Kako navodi, vjerovala je da potpresjednik vlade zna da nevladine organizacije pružaju servise koji institucije nisu u mogućnosti da pruže pogotovo osobama koje žive u velikom riziku od siromaštva, nasilja i diskriminacije po bilo kom osnovu.

"A da ne spominjem organizacije koje su za suzbijanje korupcije dale nemjerljiv doprinos i borile se protiv svih anomalija u društvu. Ipak, ostaviću prostora i nadam se da je u pitanju lapsus te da će potpredsjednik uputiti izvinjenje nevladinim organizacijama i aktvistima civilnog sektora", rekla je Jokić. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније