Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

17. 02. 2022. 15:47 >> 15:49
4

EPISKOP CPC BORIS

"Svještenstvo CPC poput prvih Hrišćana - u katakombama i mraku"

Episkop ostroško–nikšićki Crnogorske pravoslavne crkve Boris kazao da, umjesto da služe u crnogorskim crkvama i manastirima, oni u Episkopskom dvoru CPC u Nikšiću i dalje nemaju struju.

Njegovo obraćanje prenosimo integralno:

"Ovo su dani, kao možda nikad ranije, da se moramo priśetiti i podučiti riječima Gospoda Našeg Isusa Hristosa :“Mnogo je blaženije davati negoli uzimati”. Bogati smo ljubavlju i praštanjem a puni dostojanstva koje smo dobili u nasleđe od naših vladika crnogorskih koji podigoše i sačuvaše Crkvu našu.

Na žalost, umjesto da smjerno sluzimo Bogu i narodu u crkvama i manastirima što podigose Crnogorci u slavu Boga, mi danas svještenstvo crnogorsko poput prvih Hrišćana iz saroga Rima u katakombama i mraku i bez prava što svakom pripada u domu našem koji podigoše Petrovići, sem svjestlosti kandila, svijeća i svjetlosti duša naših druge svjeslosti nema. To je volja nekih gospodara svjeta drugoga koji nemaju brata u Hristu osim onog koji se samo njima kljanja.

Mi ćemo svoj Krst na Golgotu iznijeti jer drugog puta do Božijeg nemamo i druge zemlje i drugog naroda do Crnogorskog da im služimo nemamo. I kao što svjetlost pobjeđuje tamu tako će i naša vjera pobijediti nevolju i nevoljnike sto bi da nas kao prve hrišćane u mrak i katakombe sabiju, mi hodamo u mraku ali nas mrak ne obuzima jer smo pozvani da budemo sinovi svjetlosti!

U ovim danima iskušenja ne smijemo zaboraviti riječi svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca : “Preporučujem vi uzajamnu slogu , mili vitezi i čestiti junaci!”

Neka Bog blagoslovi narod Crnogorski i sve dobre ljude!"

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније