Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

16. 02. 2022. 13:24   >>  13:28

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

Pljevaljska bolnica dobila skener vrijedan 240 hiljada eura

Nakon što je Opšta bolnica u Pljevljima ranije ostala bez skenera, Ministarstvo zdravlja je u rekordnom roku, u saradnji sa Rudnikom Pljevlja, obezbijedilo kupovinu najsavremenijeg aparata koji je vrijedan 242 hiljade eura, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

“Ukupna vrijednost skenera iznosi 242 hiljade eura od čega je najveći dio sredstava obezbijeđen iz budžeta, a iznos od 85 hiljada eura je obezbijeđen iz donacije Rudnika Pljevlja. Ovo je izuzetno važna dijagnostička procedura koja predstavlja zlatni standard u blagovremenoj prevenciji i naravno, kasnije u liječnju veoma teških pacijenata i teških oboljenja. Ovaj skener nije važan samo za bolnicu u Pljevljima već i za šire područje imajući u vidu da se stanovništvo iz okolnih naselja, a i sa Žabljaka snima i dijagnostikuje u OB Pljevlja”, objasnila je ministarka zdravlja.

Aparat je u bolnici od 1. januara. Do sada su se radila snimanja hitnih i bolničkih pacijenata, a od prije nekoliko dana se radi dijagnostika i pacijenata Doma zdravlja, objasnio je direktor bolnice, dr Saša Grbović.

“Mi sada imamo moderan, 64-ro slajsni skener koji je sada jedan od najboljih u državi. To znači da ćemo moći da radimo veći broj pregleda nego do sada”, rekao je Grbović.

OB Pljevlja je u posljednjih godinu dobila oko pola miliona eura donacija od kojih je obezbijeđen digitalni rendgen aparat, centralni kiseonik itd.

“Posebno bih zahvalio ministarki i svim direktorima bolnica sa kojima smo imali izuzetnu saradnju i koji su nam pomogli da prebrodimo ovaj period uslovljen zdravstvenom krizom”, zaključio je Grbović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније