Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

12. 02. 2022. 13:07   >>  13:09

ŠĆEPANOVIĆ

U Podgorici najviše davalaca krvi

U Crnoj Gori po dobrovoljnom davanju krvi prednjači Podgorica, a u tom gradu prošle godine ostvaren je nivo davalaštva od 4,3 odsto, saopštila je direktorica Zavoda za transfuziju krvi (ZZK) Crne Gore Tamara Šćepanović.

Ona je rekla da zvanični podaci ZZK pokazuju da je prošle godine u Nikšiću ostvaren nivo davalaštva od 3,7 odsto, u Pljevljima 3,2 i Bijelom Polju 3,1 odsto.
Šćepanović je kazala da je najmanji broj prikupljenih jedinica krvi u odnosu na broj stanovnika imala opština Kotor sa nivoom davalaštva od 1,8 odsto, zatim Cetinje sa dva odsto i Bar sa 2,4 odsto.
Ona smatra da su ovi rezultati signal da se mora mnogo više pažnje posvetiti građanima koji žive na jugu Crne Gore.
"Planiramo da različitim motivacionim aktivnostima kao i edukacijom o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi podignemo svijest građana o tome koliko je važno da imamo dovoljne i stabilne zalihe krvi“, najavila je Šćepanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније