Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Portal RTCG [ I. P. ]

06. 01. 2022. 10:41 >> 22:47
6

ABAZOVIĆ

Obaveza države da stane na kraj kriminalcima

Obaveza države je da stane na kraj kriminalcima, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, nakon što je u Opštoj bolnici u Beranama posjetio Iva Rabrenovića, koji je slučajno ranjen u jučerašnjoj pucnjavi u tom gradu.

Razgovarali su, kazao je Abazović, kratko i trezveno, a imao je, kako je istakao, moralnu obavezu da ga posjeti i da mu stegne ruku.

"Obaveza je države da stane na kraj kriminalcima, ljudima koji šetaju ulicama naoružani. Mi smo se u prošloj godini borili s organizovanim kriminalom i naša je obaveza da sigurnost građana podignemo na viši nivo", rekao je Abazović.

Smatra kako je obaveza Uprave policije i ANB-a "da damo maksimum da se jednom zavazda obračunamo s kriminalcima".

"Ako budemo morali da se brutalno obračunamo, brutalno ćemo da se obračunamo. Ljudi koji žele da se mafijaju i da idu ulicama, da nose oružje, da glume opasne tipove, to ne treba da rade na teritoriji naše države", rekao je Abazović.

Pozvao je sudstvo i tužilaštvo da jakim sankcijama stave tačku na kriminal u Crnoj Gori.

Zadovoljan svojom pozicijom, sa premijerom u savršenim odnosima

Komentarišući politička zbivanja, Abazović je rekao da je zadovoljan pozicijom na kojoj se nalazi, te da je u savršenim odnosima s premijerom Zdravkom Krivokapićem s kojim je u intenzivnoj komunikaciji.

Kaže da je jako zadovoljan ljudima u Vladi Crne Gore, koji daju maksimum da se postignu rezultati.

Crnoj Gori je, kako je rekao, potrebna produktivnija parlamentarna većina u susret obavezama sa kojima se susreću Vlada i parlament u kontekstu evropskih integracija.

"Vjerovatno će se poslije praznika povesti određeni dijalog. U svakom slučaju, građani ne treba da strijepe, na staro se nećemo vratiti", poručio je Abazović.

Navodeći da nijesu bili zastupnici manjinske vlade, on je pojasnio da je to samo jedna od opcija za eventualno razrješenje političke krize u Crnoj Gori.

"Ne zavisi sve od mene, kad sam govorio o jednom modelu, nijesam ga apostrofirao kao dominantno, nego kao nešto što je moguće da se desi u narednom periodu", rekao je Abazović.

Rasvjetljavanje ubistva Duška Jovanovića prioritet za Vladu

Ponovio je da je ubistvo Duška Jovanović prioritet za aktuelnu vladu: "Obećali smo porodici i građanima da ćemo se boriti za otkrivanje istine. Mislim da ako ne bude opstrukcija, kojih trenutno ima, da ćemo imati progres".

Rekao je da je razgovarao s direktorom ANB-a sredinom decembra, te da je zadovoljan njihovom kooperativnošću: "Ko god je pokušao taj slučaj da riješi na način kako treba, taj se suočio sa prijetnjama i problemima. I ja ne mogu da budem izuzetak. Nijesam pokoleban".

Ne želi, kako je rekao, da pravi žrtvu od sebe, te da je spreman da ide do kraja.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније