Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

05. 01. 2022. 22:58 >> 23:11
1

"PRESTATI SA PRITISCIMA"

AEM o "TV Happy": Reagovaćemo u najkraćem roku

Nakon saznanja o potencijalnom govoru mržnje i kršenju Konvencije o prekograničnoj televiziji, u programskom sadržaju"Dobro jutro Srbijo" na televiziji "TV Happy", članovi Savjeta Agencije (SAEM) su u intenzivnoj međusobnoj komunikaciji kako bi se zakazala urgentna sjednica, saopšteno je iz te institucije.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je tokom gostovanja na televiziji "Happy" iznio niz mizoginih uvreda na račun Cetinjanki i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović - Stanković.

"SAEM je od direktora AEMa zatražio montoring materijala potencijalno spornih sadržaja. Iskazujemo odgovornost prema novonastaloj situaciji i reagovaćemo u najkraćem mogućem roku", naveli su iz Agencije za elektronske medije na Tviteru.

Podsjećaju da je SAEM intenzivno raspravljao o tom pitanju i sproveo sve procedure u skladu sa procedurama propisanim Konvencijom i međunarodnim standardima, te u skladu sa istim obavijestio Regulatorno telo za elektronske medije Srbije i Evropsku komisiju.

"Pozivamo svu javnost laičku i političku da prestane sa pritiscima na AEM kao nezavisno regulatorno tijelo", poručili su iz AEM-a.

Oni su istakli da je riječ o vrlo osjetljivom pitanju tretiranja slobode izražavanja s jedne strane i ograničenja u opravdim slučajevima, što mora biti realizovano uz puno poštovanje ljudskih prava, Konvencija i međunarodne prakse.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније