Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dijana Drašković, TVCG ]

23. 12. 2021. 19:57 >> 20:01
1

SAVJET RTCG

Usvojeni PP planovi, za finansijski traže pojašnjenja

Savjet Radio-televizije Crne Gore usvojio je Programsko-produkcione planove sva tri medija za 2022. godinu. Program će biti raznovrstan i prilagođen svim uzrastima, i biće podložan promjenama u skladu s dešavanjima. Na današnjoj sjednici nije usvojen Finansijski plan za narednu godinu, jer su pojedini članovi Savjeta zatražili dodatna objašnjenja, pa će raspravu o ovom aktu nastaviti na sjednici koja je zakazana za narednu srijedu.

Prilikom pisanja Programsko produkcionog plana za narednu godinu uredništvo Televizije Crne Gore vodilo je računa o tome da se zadovolji interes javnosti, te da Javni servis bude servis svih građana.

Program je obogaćen novim emisijama, i za svakog će biti po nešto.

“Vodili smo računa o tome da ispunimo sve ono što treba da bude Javni servis. Sve zahtjeve Javnog servisa , tako da se nadam da će ovaj PP plan ustvari biti neka naša prva lična karta, odnosna sljedeća godina i nova programska šema”, kazala je Marija Tomašević, direktorica Televizije Crne Gore.

Članovi Savjeta konstatovali su da je usvojena većina njihovih sugestija i jednoglasno su podržali Produkcioni plan naše kuće.

“Moram reći da je čini mi se najbogatiji plan u odnosu na prethodne godine koje su iza nas”, kazala je Milica Špajak, članica Savjeta RTCG.

Marijana Camović - Veličković, članica Savjeta smatra da struktura programa i dalje nije zadovoljavajuća.

“I to u smislu da previše se daje prostora informativim emisijama. Ostalo je da u ukupnom programu Televizije zauzima 44,5 odsto, naučni 3,6, dokumentarni 4 odsto”, kazala je Camović - Veličković.

Član Savjeta Filip Lazović smatra da bi se neke stvari promijenie, da je potrebno da dođe do prekompozicije ljudstva.

Mnoge izmjene u programima najavili su i iz Radija i portala Javnog servisa čiji Produkcioni planovi su takođe jednoglasno usvojeni. Generalni direktor Boris Raonić uočava da Portal već bilježi ozbiljne pomake.

“Mi imamo u zadnjih mjesec 13 hiljada novih korisnika, 30 odsto je povećana posjećenost na web sajtu”, naveo je Boris Raonić, generalni direktor RTCG-a.

Jedan od zahtjeva članova Savjeta bio je da Portal RTCG-a sadržaje objavljuje i na ćirililici.

“Mislim da za to postoje osnove. Da je to Ustavom zagarantovano”, naveo je član Savjeta Naod Zorić.

“U pitanju je samo tehnička stvar, nije u pitanju volja tu i to bi možda mogli da organizujemo u nekom periodu, možda do kraja sljedeće godine”, naveo je Mitar Rakčević, pomoćnik generalnog direktora RTCG-a.

Raspravljalo se na sjednici Savjeta i o finansijskom planu za narednu godinu. Planirani prihodi su 20 miliona 149 hiljada eura, a rashodi za pet hiljada manji. Nekim članovima Savjeta nije bilo najasnije gdje odlazi sav taj novac.

“Stavka - Službena putovanja nevjerovatnih pola miliona eura, 470 hiljda je predviđeno da se službeno putuje. Za 2021. god to je bilo 220 hiljada”, navela je Marijana Camović - Veličković, članica Savjeta.

“Ako je zahtjev da se pravi kvalitetan program unutar kuće, i ako treba da proizvodimo dokumentarni i kulturni i obrazovni program mora se izaći iz kuće, i to zahtijeva trošak”, odgovorio je Raonić.

Veselin Drljević, predsjednik Savjeta kazao je da ima nejasnih detalja.

“Ja ću ih već danas ili sjutra potražiti pisanim putem, molim Vas odgovorite mi na ovo”, poručio je Drljević.

Zbog određenih nejasnoća članovi Savjeta zatvražili su još vremena da prouče finansijski plan o kojem će se izjasniti na sjednici koja je zakazana za narednu srijedu u 14 časova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније