Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ B.B. ]

13. 12. 2021. 12:45 >> 12:46

RAZMOTRITI RED VOŽNJE

Raičević: Željeznica da uvaži potrebe građana

Željeznički prevoz i Željeznička infrastruktura, ukidanjem redovnih linija od Bara do Bijelog Polja, koje saobraćaju preko Podgorice, ne uvažavaju potrebe građana, ocijenio je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević i apelovao na ta preduzeća da razmotre novi red vožnje.

"Apelujemo i tražimo kao lokalna uprava, koja ima tradicionalno kvalitetnu saradnju sa željezničkim preduzećima, da još jednom razmotre novi red vožnje i da povedu računa o obavezama građana koji koriste njihove usluge, te da isti upodobe njima“, naveo je Raičević u saopštenju.

On je kazao da je za Bar kao važno saobraćajno čvorište od velikog značaja prohodnost svih saobraćajnih veza, naročito željezničkog prevoza koji svakodnevno koristi veliki broj građana.

"Naročito, imajući u vidu da je Bar najmnogoljudniji grad na primorju i grad mladih ljudi, te da svi oni koriste ovaj prevoz za redovne obaveze na svojim poslovima ili fakultetu“, naveo je Raičević.

Željeznički prevoz, kako je rekao, kao najekonomičniji način za prevoz ljudi i uvezanost svih dijelova opštine, od glavne željezničke stanice, preko Šušanja, Sutomora, Crmnice i Virpazara, jednih sa drugim, ali i sa glavnim gradom i drugim djelovima države, mora efikasno funkcionisati i rukovoditi se isključivo potrebama svojih korisnika.

"Nezapamćen je takav odnos prema svojim korisnicima koji su najveće žrtve nefunkcionalnosti i loše koordinacije na željeznici“, dodao je Raičević.

Lokalna uprava u Baru, kako je kazao, stoji na raspolaganju željeznici, da u najboljem interesu građana Bara, što hitnije riješi ovaj problem i omogući normalno i ekonomično svakodnevno funkcionisanje putnicima iz Bara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније