Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

05. 12. 2021. 17:11 >> 19:13
4

GI SAČUVAJMO SINJAJEVINU

"Vlada da ukine vojni poligon na Sinjajevini"

Iz građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" saopštili su da su nezadovoljni učinkom Vlade Crne Gore, koja, kako navode, ni godinu dana od svog konstituisanja i završetka protesta na Margiti, još uvijek nije poništila odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini. Poručuju da nijesu spremni na kompromise, "ni za predaju ni jednog pedlja naše planine za bombardovanje".

Podsjećaju da je upravo na današnji dan završen najveći ekološki protest koji je ikada viđen u Crnoj Gori, a koji je trajao 51 dan i tokom kojeg su sinjajevinski stočari, mještani, ekološki aktivisti i građani iz cijele Crne Gore, kako navode, svojim tijelima i životima branili najveći crnogorski i jedan od najvećih evropskih pašnjaka, od bombi koje je bilo pripremilo Ministarstvo odbrane na čelu sa tadašnjim ministrom Predragom Boškovićem.

"Godinu dana kasnije i dalje živimo sa istim problemom i strepnjom da se svakog dana može najaviti nova vježba, a samim tim i nova bitka za Sinjajevinu. Ministarstvo odbrane nije predložilo, a Vlada samim tim nije usvojila odluku kojom se poništava raniji akt o proglašavanju Sinjajevine za vojni poligon. Zahtijevamo da Ministarstvo odbrane, na čelu sa ministarkom Oliverom Injac, što prije predloži odluku kojom Sinjajevina više neće biti vojni poligon, kako bi dokazali da nisu samo Vlada od riječi, nego i od djela", poručuju iz pokreta. 

Ističu da su tokom proteklih godinu dana više puta čuli da je Sinjajevina bezbjedna i sačuvana, ali to, kako navode, nije dovoljno.

"Tražimo da se takve garancije stave i na papir, crno na bijelo, kako bi svoje aktivnosti svi mogli da usmjerimo na razvoj Sinjajevine kao poljoprivrednog i turističkoog dobra, jer aljtiljersijski vojni poligon, ni u kom obliku nije prihvatljiv na našoj planini", zaključuju iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније