Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

18. 11. 2021. 13:40   >>  13:41

SKUPŠTINA

Odbor predložio razrješenje Radonjića i Obrenovića

Administrativni odbor predložio je danas da Skupština razriješi predsjednika i člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Sretena Radonjića i Bojana Obrenovića.

Za takvu odluku glasalo je sedam poslanika parlamentarne većine, dok su protiv bili četiri predstavnika opozicije.

Inicijativu za razrješenje Radonjića i Obrenovića podnijeli su poslanici Demokratskog fronta, zbog toga što je, kako su obrazložili, Savjet u martu prošle godine donio mišljenje da se javno objave imena i adrese boravka osoba koje su bile u samoizolaciji.

Odbor je donio odluku o produženju prava na naknadu po prestanku funkcije za bivše članove Vlade Crne Gore, Mariju Vučinović i Kemala Purišića koji do 5. decembra iduće godine stiču pravo na penziju.

Odbor je predložio Skupštini da razriješi poslanika Branka Radulovića u Ustavnom odboru, a umjesto njega predložio Jovanku Bogavac.

Poslanik Nikola Bajčetić predložen je za člana Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, umjesto Jovanke Bogavac.

Odbor je predložio Skupštini Crne Gore da razriješi člana Odbora za antikorupciju Vladana Raičevića, a da izabere Nikolu Bajčetića.

Poslanik Branko Radulović predložen je za člana Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, koji će zamijeniti Jovanki Bogavac.

Odbor je predložio da Branka Bošnjak bude nova članica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, umjesto Branka Radulovića.

Odbor je obrazovao Radnu grupu sa zadatkom da izvrši uvid u dokumentaciju kandidata i ovlašćenih predlagača po Javnom pozivu nevladinim organizacijama i Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti i Matici crnogorskoj za predlaganje po jednog člana Savjeta Radio televizije Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније