Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

05. 11. 2021. 14:33   >>  14:40

U SKLOPU DOMA ZDRAVLJA

Otvorena jedinica hitne pomoći u Tuzima

Stanovnici Opštine Tuzi dobili su danas savremenu jedinicu hitne medicinske pomoći, koja se nalazi u okviru objekta Doma zdravlja Podgorica, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Rekonstruisani prostor hitne pomoći danas su svečano pustili u rad ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomod Vuk Niković.

"Na ovaj način realizujemo jedan od naših strateških ciljeva, što smo i obećali našim građanima, a to je modernizacija i unapređenje ovog veoma značajnog dijela zdravstvenog sistema i otvaranje jedinica hitne medicinske pomoći u svim opštinama. Pored Petnjice i Tuzi, koji su pušteni u rad, do kraja ove godine Zavod za hitnu medicinsku pomoć opremiće i otvoriti jedinice i u Šavniku, Plužnama i Gusinju. Hitna pomoć u Tuzima je reper kako treba i kako će izgledati sve jedinice hitne pomoći u Crnoj Gori, u skladu sa intencijom Ministarstva zdravlja i menadžmenta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da primjenjujemo savremene principe organizacije ovog bitnog segmenta zdravstvene zaštite", kazala je ministarka Borovinić Bojović.

Hitna medicinska pomoć je, kako je istakla, specifičan, veoma važan dio zdravstvenog sistema i ogledalo njegovog kvaliteta, uspješnosti i efikasnosti.

"Zato smo krenuli u ozbiljnu reorganizaciju potpuno zapuštenog sistema hitne medicinske pomoći, koji je nefunkcionalan, u koji se nije ulagalo, pa su veoma loši i nedovoljni i kadrovski, prostorni i tehnološki kapaciteti. Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa menadžmentom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, preduzeće sve da se sve jedinice hitne medicinske pomoći na teritoriji cijele države maksimalno pojačaju i unaprijede uslovi za rad i pružanje pomoći, kako bi svi građani, bez obzira u kojoj opštini žive i da li su u strogom centru grada ili u najudaljenijem ruralnom dijelu opštine, imali bolju, kvalitetniju i prevashodno bržu zdravstvenu uslugu", poručila je Borovinić Bojović.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je rekao da je ovo veoma značajan projekat za Opštinu i njene građane.

"Ovo je još jedan dokaz partnerstva lokalne uprave, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Ministarstva zdravlja, naše dobre komunikacije, zahvaljujući čemu je scijeli projekat realizovano veoma brzo. Mislim da je ovo model dobre sardanje i naravno tako ćemo nastaviti i ubuduće za dobrobit naših građana", kazao je Đeljošaj.

Dr Vuk Niković naglasio je spremnost menadžmenta Zavoda da, kako je kazao, zapušten sistem hitne medicinske pomoći podigne na nivo regiona, pa čak i više.

"Posebna odgovornost na meni je jer sam između dvoje kolega, dr Jelene Borovinić Bojović i dr Danila Jokića, da uradim nešto što je nama godinama smetalo, a nismo imali priliku da ispravimo, već smo bili opstruirani. Danas smo spremni da uradimo nešto na opšte dobro građana i da gerenalno kvalitet zdravstvene zaštite podignemo na viši nivo. Ovo će biti primjer partnerske saradnje i nadam se da će ova generacija napraviti nešto što generacije ispred nas apsolutno nisu htjeli ili nisu umjeli", poručio je Niković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније