Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Aleksandra Jovanović, TVCG ]

12. 10. 2021. 20:32 >> 20:35

DIGITALNI SAMIT

Tim iz CG među šest najboljih na Balkatonu

Šest pobjednika ovogodišnjeg Balkatona predstavilo se na 4. Digitalnom samitu. Autori su osmislili proizvode kojima se digitalni svijet povezuje s organskom hranom, poljoprivredom, prodajom, zdravstvom, uslugama prevoza. Takmičenje Balkaton organizuje Savjet za regionalnu saradnju, a finansira Evropska unija.

Jedan od šest pobjednika ovogodišnjeg Balkatona je tim iz Crne Gore koji je osmislio taksi platformu pokupi.me.

"Ovo je proizvod 3 u 1. Naša aplikacija na jednoj platformi okuplja sve taksi firme i omogućava sigurnije i jednostavnije taksi usluge i za vozače i za klijente", kazao je iz tima pokupi.me Wil Alkhalidi. 

Tim Biofrost iz Srbije predstavio se sa ekološki biorazgradivom plastikom. Njihov glavni cilj je zamjena plastične ambalaže za jednokratnu upotrebu prirodnom i biorazgradivom.

"Mi smo došli na ideju da ekološki prihvatljivu biorazgradivu plastiku pravimo od industrijske konoplje. Počinjemo sa malim pogonom za proizvodnju plastike na bazi industrijske konoplje kako bi pokazali raznovrsnost primjene ovog materijala. Svi naši proizvodi prodavaće se online", poručio je iz tima Biofrost Nenad Jovanovski.

Online platformu ‘e-klinika’ koja se našla među 6 najboljih na Zapadnom Balkanu, napravio je tim iz Bosne i Hercegovine.

"Klinika je online platforma koja građanima omogućava jednostavnije i brže zakazivanje pregleda, a u isto vrijeme klinikama pomaže u svakodnevnom vođenju posla i nudim im mogućnost ulaska u novi svijet online zakazivanja pregleda", istakao je iz tima e-klinika Aleksandar Kovač.

Slično rješenje pod nazivom e zdravstvena klinika osmislio je tim sa Kosova, dok je tim Hest u Albaniji pokrenuo aplikaciju za prodaju organske hrane. tim iz Sjeverne Makedonije predstavio se platformom za povezivanje i rast malih privrednih subjekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније