Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ B.B. ]

04. 10. 2021. 14:55 >> 14:54

SINDIKAT PROSVJETE

Traže pregovore o povećanju zarada prosvjetarima

Sindikat prosvjete pozvao je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta da što prije formira radnu grupu, koja će raditi na izmjenama i dopunama Granskog kolektivnog ugovora za tu oblast, a u cilju počinjanja pregovora o povećanju koeficijenata zaposlenima u prosvjeti.

Iz Sindikata su podsjetili da je nedavno najavljeno povećanje zarada zaposlenima u zdravstvu od 30 odsto.

Oni su podsjetili na izjave generalnog sekretara Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) Janka Odovića i resornog ministra Milojka Spajića, da će prosvjetari, uz zdravstvene radnike, prvi kojima će se povećati zarade.

“Pozivamo predstavnike MFSS da prime na razgovor predstavnike Sindikata prosvjete, kako bi nam pojasnili modele povećanja zarada zaposlenih u prosvjeti”, naveli su iz Sindikata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније