Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

01. 10. 2021. 20:53   >>  21:02

SEKULOVIĆ

Najveći uspjeh depolitizacija MUP-a

Najveći uspjeh u proteklih deset mjeseci je depolitizacija, profesionalizacija i politički neutralno postupanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u sprovođenju ovlašćenja, a sve u cilju zaštite građana i države, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na svečanosti u Vili Gorica organizovanoj povodom 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova.

"Počeli smo sa ozbiljnim reformama, ali nas čeka još puno posla i izazova" poručio je ministar.

On je uručio nagrade zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji su se svojom posvećenošću i zalaganjem posebno istakli i postigli izvanredne rezultate.

“Vi radite vrlo odgovoran i težak posao, ali vaš materijalni status nije povoljan, obećavam vam da ću se za vas boriti", kazao je Sekulović.

Čestitao je pripadnicima MUP-a na mnogobrojnim uspjesima u prethodnom periodu, ali prije svega na neselektivnoj borbi protiv organizovanog kriminala i na rekordnoj zapljeni od 1.400 kg kokaina. Kazao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova sada djeluje nepristrasno što daje smisao daljoj reformi policije.

Kako ističu u saopštenju MUP-a, na svečanosti se prisutnima obratio i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je čestitajući 2. oktobar, istakao da građani prepoznaju da službenici MUP-a rade u interesu države.

"Ovo je sektor koji je pokazao vidljive rezultate i koji će biti nagrađen i u narednom izvještaju Evropske komisije koji će uskoro biti prezentovan. Menadžment MUP-a i policije čeka još izazova, ali sam uvjeren da će se sa njima izboriti i da će ti rezultati služiti svima nama na ponos", poručio je Abazović.

Nagrade za posvećenost i zalaganje

Ovogodišnje nagrade dobili su sljedeći službenici Ministarstva unutrašnjih poslova: Bojan Mandić- samostalni savjetnik I u Direktoratu za normativne poslove i razvoj policije; Milan Perutović - samostalni savjetnik I u Direktoratu za upravne poslove, državljanstvo i strance; Aleksandar Laketić - glavni policijski inspektor u Direktoratu za bezbjednosno-nadzorne poslove; Zorica Marković - šefica Odsjeka u Direktoratu za zaštitu i spašavanje; Irena Vuković - samostalna savjetnica I u Direktoratu za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške; Žana Bukilić, samostalna referentkinja u Odjeljenju za opšte, finansijske i pravne poslove.

Nagrađeni su i policijski službenici: ispred Sektora za borbu protiv kriminala Serđo Elezović, mlađi policijski inspektor i Boris Anđušić, viši policijski inspektor I klase. Nagrade su dobili i Milo Knežević, stariji policajac I klase Sektora granične policije; Ivan Femić, samostalni policijski inspektor u Sektoru policije posebne namjene; Danijela Milićević, glavna policijska savjetnica u Sektoru za finansijsko obavještajne poslove; ispred Sektora policije opšte nadležnosti Dragan Gorović, pomoćnik direktora Uprave policije.

Nagrađeni su i Predrag Asanović, viši policijski inspektor u Centru bezbjednosti Podgorica; Miodrag Vujović, stariji policajac I klase, takođe u Centru bezbjednosti Podgorica. Iz CB Bar nagradu je dobio policijski inspektor Sanid Zekić; iz CB Budva Radojica Vukajlović, stariji policajac I klase; iz Centra bezbjednosti Herceg Novi dobitnik nagrade je Dragan Leković, stariji policajac I klase. Nagradu je dobio i stariji policajac I klase u Centru bezbjednosti Nikšić Milinko Simović; ispred Centra bezbjednosti Berane Duško Drobnjak, viši policijski inspektor I klase; Veselin Bošković, samostalni policijski inspektor u Centru bezbjednosti Bijelo Polje. Takođe i Miljan Cvijović stariji policijski narednik I klase u Centru bezbjednosti Pljevlja. Ispred Regionalnog centra Centar nagrađen je viši policijski inspektor I klase Vladan Radulović, iz Regionalnog centra Jug Mladen Knežević, stariji policajac I klase i Slobodan Bubanja, stariji policajac I klase iz Regionalnog centra Sjever.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније