Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

09. 09. 2021. 21:24   >>  21:24

HOLANDSKE KOMPANIJE

Zainteresovani za razvoj javnog prevoza morem

Crna Gora posjeduje značajan potencijal u razvoju javnog prevoza putnika plovnim putevima u Bokokotorskom zalivu, saopšteno je tokom sastanka ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića i državnog sekretara Zorana Radunovića sa predstavnicima holandskih kompanija Damen i Aqualiner kako bi razgovarali o mogućnostima razvoja javnog prevoza putnika plovnim putevima.

Damen kao kompanija koja je sa bavi gradnjom, održavanjem i remontom plovnih objekata sa svojim partnerom Aqualiner kompanijom koja se bavi upravljanjem i organizovanjem saobraćajne infrastrukture i plovila za prevoz putnika, iskazala je interes za razvoj brzog, sigurnog, održivog i ekološki prihvatljivog javnog prevoza plovnim putevima u Crnoj Gori.

“Prepoznavši potencijal koji Crna Gora ima za razvoj ove djelatnosti, predstavnici kompanija su prethodnih dana razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave na teritoriji Bokokotorskog zaliva i obišli obalu, zaliv i lokacije koje mogu biti interesantne sa stanovišta razvoja ove oblasti”, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Ministar Bojanić i državni sekretar Radunović, kako se navodi u saopštenju, pozdravili su zainteresovanost za potencijale koje Crna Gora ima u ovoj oblasti, uz poseban osvrt upravo na potrebu razvoja redovnih i sezonskih linija na moru, kako bi se uticalo na smanjenje gužvi u drumskom saobraćaju i brži protok putnika i robe, naročito za vrijeme turističke sezone.

“Sagovornici su zaključili da je u narednom periodu potrebno odraditi detaljiniju analizu postojećeg zakonskog okvira, potreba tržišta i stanja na terenu kako bi se definisale smjernice za dalji razvoj projekta”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније