Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

J.B.Č. [ Portal RTCG ]

01. 09. 2021. 09:30 >> 12:23
1

SINDIKAT

Prosvjetari opet ostavljeni sami sa učenicima

Sa nedostatkom preporuka o načinu ponašanja u školama prosvjetari su opet ostavljeni sami sa učenicima, kazali su članovi Sindikata prosvjete Slobodan Savović i Slavka Bošković. Kažu da je prvi radi dan u školama počeo sa zebnjom, i dodaju da svi faktori vaspitno obrazovnog sistem treba da daju svoj doprinos kako bi podijelili teret pandemije. Zabrinjava ih što, kako su kazali, praktično nema vaspitno-obrazovne ustanove u Podgorici gdje već nema prosvjetnih radnika koji su u izolaciji ili su oboljeli od korone.

Shodno preporukama IJZCG u školama je obavezno nositi maske. Prosvjetni radnici nemaju dilemu da treba poštovati riječ struke.

"Treba slušati riječ struke tako što se tiče prosvjetnih radnika smatram da oni nemaju dilemu da ispoštuju preporuku IJZ. Mada sada je diskutabilno dosta toga, mnogo toga nedostaje u zakonskim aktima kada je pandemija u pitaju", katala je Bošković u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Savović je dodao da je i ova godina kao i prethodna u uslovima pandemije.

"Sve će biti kao i prošle godine i najveći teret iznesemo mi i učenici. Najvjerovatnije ćemo uspjeti da zaštitimo učenike maskama. To će biti trud koji mi posvećujemo obrazovanju i vaspitanju. Sa nedostatkom pravila i preporuka opet smo ostavljeni sami sa učenicima kada se zatvore vrata škole", kazao je Savović.

Časovi 30 minuta

Iz Sindikata prosvjete navode da je čas 30 minuta dovoljan pogotovo za društvenu grupu predmeta i humanističke nauke. Nešto je, kao dodaje, drugačija situacija sa prirodnim nakama.

"Ne sumanjam da će kolege koje predaju prirodnu grupu predmeta kroz dodatno angažovanje sa učenicima ostariti svoj cilj", kazaoi je Savović.

Iz Sindikata dodaju da će pokušati da isprate sve preporuke i one koje se odnose na nošenje hrane u školu i i ne dijeljenje među djecom

Bošković je istakla da je prvi radi dan u školama počeo je sa zebnjom, i dodala da svi faktori vezani za vaspitno obrazovni sistem trebao bi da na najbolji način daju svoj doprinos kako bi podijelili teret pandemije.

"Sigurna sam da će prosvjetni radnici dati maksimum kako bi dali svoj doprinos u tom smislu", kazala je Bošković.

Savović je dodao da već zabrinjava da praktično nema vaspitno obrazovne ustanove u Podgorici gdje već nema kolega koji su u izolaciji ili su oboljeli od korone.

"Mi počinjemo školsku godinu sa kolegama u svim podgoričkim školama koji su oboljeli. Biće teško izvući godinu ali znajući nas i djeci to će biti motiv da se odradi sve do kraja", kazao je Savović.

Ne znaju šta će biti sa onlajn nastvom.

"Dobro je što imamo čiste modele ili škola ili onlajn nastava ali kako će ona ići ne znamo. Ipak ne sumanjo u prosvjetare i volju đaka", zaključili su iz Sindikata prosvjete.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније