Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Izvor: Dan ]

25. 08. 2021. 06:40   >>  06:43

ZBOG SMEĆA

Mještani Risna prijete blokadom saobraćaja

Komunalna higijena u Risnu je na najnižem mogućem nivou, stanje je haotično jer se smeće preliva iz svih posuda za otpatke, a trg i šetalište vidno su zaprljani, upozoravaju iz Mjesne zajednice Risan.

Na ovakvu situaciju, kako ističu, već duže vrijeme ukazuju nadležnima, upućujući preduzeću "Komunalno Kotor" d.o.o. brojne dopise s molbom za pranje ulica i trga i zahtjevima za dodjelu adekvatnog broja radnika na održavanju komunalne higijene, ali odgovora nema.

“Na adresu Komunalnog preduzeća smo uputili dvadesetak dopisa, ali ni na jedan nismo dobili odgovor. S obzirom na to da oni ne reaguju na naše zahtjeve, primorani smo da se javnosti obratimo putem medija. Očekujemo da će konačno reagovati na naše apele ili ćemo u suprotnom blokirati saobraćaj”, najavio je predsjednik MZ Risan Trojan Čučković.

Precizira da su tražili da se gradske površine peru jednom sedmično, prvenstveno Ulica Gabela, dva šetališta, trg, ali i da se Risnu dodijeli više čistača, jer jedan koji trenutno radi taj posao za područje Perasta i Risna nije dovoljan.

“Samo za Risan su potrebna minimum tri čistača. Najbitnije je čišćenje i pranje grada, a posebno kritične zone su pijaca, trg, šetališta kojima ljudi non- stop prolaze. Mi smo tražili i košenje nabujalog zelenila i ta aktivnost je tek danas počela”, objašnjava Čučković.

U dopisu - urgenciji, koji su Komunalnom preduzeću uputili 5. avgusta, traže da se u što kraćem roku u Risan pošalje cisterna s vodom za pranje grada, kao i određeni broj čistača.

“Stanje je haotično, svakodnevno dobijamo preko 20 pritužbi što mještana, što turista. Šetalište je u katastrofalnom stanju od smeća i prljavštine na pločnicima. Na trgu, to jest pjaci, nalaze se ostaci voća i povrća od pazarnog dana koji je bio u nedjelju, 1. avgusta, puno je smeća i životinjskih fekalija. Takođe, velika količina smeća nalazi se od Manastira Banja do Vitoglava, to jest na čitavoj teritoriji Risna. Ispod pitasfora od Malog Hipnosa pa do hotela "Teuta" smeća ima u nepreglednim količinama. Mjesna zajednica Risan vam se 21. jula obratila molbom za zakazivanje radnog sastanka i odgovor nismo dobili. Izričito zahtijevamo da se svakog ponedjeljka u ranim jutarnjim časovima obezbijedi cisterna za pranje pijace, rive i šetališta, kao što je praksa u Kotoru godinama poslije pazara subotom”, piše u dopisu MZ Risan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније