Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 08. 2021. 14:14 >> 20:02
31

PREMIJER

Ustoličenje da pokaže dostojanstvenost CG

Ustoličenje mitropolit Joanikije na Cetinju mora da bude radostan čin, koji će pokazati dostojanstvenost čitave Crne Gore, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

“Da li se vi slažete ili ne sa tim to je vaš lični osjećaj, ostavite taj osjećaj kući, ali ne može nijedan DPS lokalni da pravi dodatan pritisak da je Cetinjski manastir, manastir Cetinja. Cetinjski manastri je manastir MCP i pripada kao kulturno blago Crnoj Gori i niko ga nikada ne može iznijeti iz Crne Gore, niti to pada na pamet bilo kome. Ali pričati o tome iritirati Cetinjane, koji su dostojanstveni, časni, kulturni, popšteni, svoditi na to da jedan premijer prijeti Crnoj Gori. Ja kao čovjek koji se osjeća kao Cetinjanin da prijetim, svom sunarodniku. Molim vas dajte da smaknemo te podjele, da one ne postoje, da svaki trenutak, bez obzira o kojem ustoličenju se radi bude radost onih kojih se raduju ,ali da ne bude pogibija onih koji misle drugačije”, kazao je Krivokapić novinarima na Cetinju.

“Ne daj Bože da se taj dan, koji je planira kao crkveno-narodni sabor, desi bilo šta”, naveo je premijeri poručio kako svi treba da budu odgovorni, kako bi svi krenuli u pomirenje.

“Kako možemo biti pomireni, ako komite vampiri jedna partija na nivou loklane. Pročitajte tu izjavu zbog te izjave niko ne odgovara, a ovaj premijer odgovara u tužilaštvu”, poručio je Krivokapić.

Krivokapić: Tri člana Temeljnog ugovora prilagođena zakonima CG

Premijer Zdravko Krivokapić je kazao da su u izmjenjenoj verziji Temeljnog ugovora sa SPC samo tri člana prilagođena zakonskoj regulativi Crne Gore.

Krivokapić je novinarima tokom posjete Danilovgradu saopštio da su sa tim ugovorom upoznati pravni i stručni tim MCP.

On je ponovio da u Temeljnom ugovoru nema ništa posebno, on je u ovom trenutku usaglašen sa zakonom i Ustavom Crne Gore.

"Zašto se tolika prašina diže, ako nije opet politička pozadina u pitanju”, pitao je premijer i dodao da je riječ o trivijalnom ugovoru koji je ranije potpisan sa ostalim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori.

"Ovo je jedna igra koja traje i meni je žao da nakon moje izjave neko reaguje, makar i patrijarh, ja ništa nisam rekao što nije istina", poručio je premijer.

TV prilog: Tatjana Perović, RTCG 

 

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније