Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 08. 2021. 15:05 >> 15:06

URA - MUP

Građanima pogranične regije omogući lakši prelaz granice

I ove ljetnje sezone svjedočimo velikom broju putnika na graničnim ispostavama, a posebno onima ka Srbiji, čime se stvaraju velike gužve i kolapsi u saobraćaju i stoga je bitno podsjetiti na Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije o regulisanju režima pograničnog saobraćaja potpisanog 2018. godine, kazao je danas predsjednik rožajskog odbora URA Husein Ljaić.

Pojašnjava da je ovim Sporazumom bilo predviđeno da građani pograničnih područja iz Crne Gore i Srbije i to iz opština Pljevlja, Bijelo Polje, Petnjica, Rožaje, Priboj, Sjenica, Tutin i Novi Pazar državnu granicu prlaze na 21 mjestu van službeno otvorenih prelaza sa odgovarajućom pograničnom propusnicom.

“Ta vijest je dočekana na zadovoljstva nas građana iz pograničnih predjela jer bi bili umnogome oslobođeni uobičajene administartivne procedure, te bi poslove koje podrazumijevaju prelazak granice završavali na brži i jednostavniji način. Ovim bi se i smanjile gužve na graničnim prelazima jer na onim službeno otvorenim punktovima ne bi više prolazili građani pograničnih regija Crne Gore i Srbije”, kaže Ljaić.

On dodaje da je sporazum potpisan kako bi se stanovništvu nastanjenom u pograničnim područjima obje države olakšalo kretanje i prelaženje državnih granica, u namjeri da razvijaju i unapređuju privrednu, obrazovnu, zdravstvenu, socijalnu, kulturnu, sportsku i druge vidove saradnje.

“Međutim ovaj Sporazum o pograničnom saobraćaju, koji su tada potpisali ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije nikada nije zaživio u praksi te stoga apelujem u ime rožajske URE i svih građana pogranične regije sa Republikom Srbijom na MUP Crne Gore da ponovo pokrene stvari sa mrtve tačke i da ovaj sporazum nađe primjenu čime će biti umnogome olakšan protok ljudi i roba na graničnim ispostavama sa Republikom Srbijom”, poručio je Ljaić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније