Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 06. 2021. 10:44 >> 12:40
4

JEDNOGLASNO

Veselin Drljević predsjednik Savjeta RTCG

Predsjednik novog saziva Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) biće Veselin Drljević, jednoglasno je odlučeno na sjednici tog tijela.

Predsjedavajući sjednicom Žarko Mirković kazao je da neće predlagati i glasati za predsjednika Savjeta, budući da ne poznaje nikog od novih članova.

Predlog članice Savjeta Amine Murić za predsjednika tog tijela bio je Veselin Drljević.

Filip Lazović za predsjednicu je predložio Marijanu Camović Veličković, koja je za tu poziciju kandidovala njega.

Drljević se zahvalio članovima Savjeta i poručio da je ovo velika obaveza i za njega i novi sastav tog tijela.

“Radujem se da ćemo probati da sa ovim ljudima ovdje napravimo bolje uslove nego do sada i bolji program nego što smo imali do sada”, rekao je on.

Profesionalce koji rade u RTCG je ohrabrio da tako nastave da rade i da se ne plaše nikoga do sebe.

Savjet je raspravljao i o imenovanju Danijele Popović za ombudsmana RTCG.

Članica Savjeta Camović Veličković kazala je da bi trebalo naći način da se provjeri njen izbor za ombudsmana, te zašto na tu funkciju nije izabran novinar koji se ranije prijavio, a koji po ocjeni ranijeg saziva Savjeta nije ispunjavao uslov za ombudsmana, a Popović, koja je reditelj, jeste.

Milica Špajak osvrnula se na konkurs o koprodukciji, koji je objavljen od Javnog servisa, zahtijevajući više detalja o njemu, te gdje je sve reklamiran.

Ona smatra da je neophodno da dobiju dokumentaciju kako bi se vidjelo kome su dodijeljena sredstva.
 
Mirković je kazao da nema nedodirljivih tema, ali da na osnovu nečijeg nezadovoljstva ne treba donositi zaključke i sud, a da se ne čuju svi akteri procesa. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније