Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 10. 2020. 22:50   >>  22:51 12

NVO

Položili vijence u Medovi

NVO Navijači Reprezentacije Crne Gore Dukljani, danas su, tradicionalno, položili vijenac u Medovi u Albaniji na mjestu gdje je potonuo brod sa crnogorskim dobrovoljcima 1916. godine koji su iz Amerike bili krenuli da pomognu u odbrani Crne Gore. Sa navijačima reprezentacije bili su i predstavnici NVO Old Bojs.

Zbog poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) u našoj zemlji kao i u Albaniji, ove godine su u Medovi bili samo predstavnici nevladinih organizacija, ali kažu da su to uradili kako se tradicija ne bi prekidala, jer napominju da je njihova ljubav prema zemlji, njenoj istoriji i kulturi vječna.

Stoga važnim smatraju da se nastavi obilježavanje tog događaja u spomen na junake koji su na poziv kralja Nikole, pohitali iz daleke Amerike da pomognu rodnoj zemlji, u koju, nažalost nijesu stigli, i čiji su životi tragično završeni u Medovi.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније