Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

09. 08. 2020. 14:17   >>  14:19 1

ŠĆEKIĆ PORUČIO

"Građani da ne nasijedaju na primitivne namjere"

Predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, najoštrije je osudio ispisivanje grafita u gradskim naseljima Hareme, Talum i Obalsko.

"Građani Berana jasno prepoznaju iz kojih političkih kuhinja dolaze ovakvi naručeni grafiti u susret izborima. Radi se o uzaludnom pokušaju izazivanja međunacionalnih tenzija, jer im to Berane neće dozvoliti", navodi se, između ostalog, u saopštenju Šćekića. 

On ističe da lokalna vlast neće dozvoliti bilo kome da remeti dobre međunacionalne odnose po kojima je, kako navodi, Berane prepoznato svih ovih godina.

"Pozivamo građane da ne nasijedaju na ovakve primitivne namjere i postupke u susret izborima, nego da nastavimo da poštujemo različitosti i sačuvamo tradiciju dobrosusjedskih odnosa sa našim prijateljima i komšijama islamske vjeroispovijesti", piše u saopštenju. 

Šćekić je pozivao tužilaštvo i policiju da u najkraćem roku pronađu i kazne nalogodavce i počinioce ovog djela. 

U beranskim naseljima jutros su na zidovima kuća osvanule poruke mržnje, uz portrete četničkih vođa. To su osudile brojne stranke i koalicije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније