Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 09. 2015. 13:36   >>  20:06 13

INSPEKCIJA

U Srbiju vratili 20 tona krompira

Uprava za inspekcijske poslove vratila je u Srbiju krajem avgusta pošiljku merkantilnog krompira u količini od 20.500 kg, zbog prisustva štetnog organizma.

 

"Porijeklo pošiljke je Republika Srbija. Naime, u uzorku koji je Fotosanitarna inspekcija dostavila fitosanitarnoj laboratoriji utvrđeno je prisustvo hodnika ispod površine kore i jedna lutka. Oštećenja i lutka pripadaju vrsti iz familije moljaca", navodi se u saopštenju.

Fitosanitarna inspekcija je o ovom slučaju, kako se navodi, obavijestila Fitosanitarnu upravu u cilju obavještavanja nadležnog organa Srbije u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje notifikacija.

"Fitosanitarna inspekcija će u narednom periodu pojačati inspekcijski nadzor nad uvoznim pošiljkama krompira", navode iz Uprave.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније