Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

13. 07. 2021. 11:13   >>  11:17 1

SUSRET DIJASPORE

"E viva Montenegro" iz Stokholma

Veoma je teško opisati emociju koja se osjeća u vazduhu kad se Crnogorci sretnu u jednoj stranoj zemlji pod svojom zastavom povodom nekog važnog datuma u crnogorskoj istoriji, saopštio je Blažo Pavlićević nakon proslave Dana državnosti naših državljana u Stokholmu.

 

U nedjelju je održan skup Crnogoraca u Stokholmu.

“Mnogo puta smo bili u prilici da čujemo neku pogrdnu riječ o našoj Crnoj Gori upravo od onih koji iz nje dolaze kao i pitanja: ”Zašto je volite kad vam nije ništa pružila? Ili zašto je volite kad ste morali poći u Švedsku za boljim životom? Jednostavan je odgovor na ova pitanja - Bezuslovna ljubav ne trazi materijalnu potporu”, saopštio je Pavlićević.

On je kazao da im je njihova matična država pružila osjećaj ljubavi koji se teško može opisati, a pogotovo onima koji ga ne posjeduju.

“Pružila nam je osjećaj ponosa, osjećaj koji se proživljava svaki dan i koji nas tjera da idemo dalje i više dje god se nalazili. Osjecaj duga koji imamo prema njoj i svojim precima.  Ako nisam bio jasan, govorim o vrjednosnom sistemu uz koji sam odrastao u Crnoj Gori i pošao u Švedsku tako da nisam imao problema sa uklapanjem sa drugim narodima i nacijama”, navodi se u saopštenju.

 Kazao je da je zahvalan svojoj zemlji i nasim slavnim precima na tome.

“Biti Crnogorac ne znači biti bolji od drugog, biti Crnogorac znači biti Čovjek! Srećan 13 jul! Neka je vječna Crna Gora, nego što! E viva Montenegro da cijeli svijet razumije”, zaključio je Pavlićević.

Pavlićević kaže da se okupio manji broj judi  nego što je planirano,  jer je većina pošla na odmor u Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније