Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.M.

05. 01. 2023. 09:25 >> 09:49

ŽUGIĆ PORUČUJE

"Pred vlašću na Žabljaku brojni izazovi, prioritet izrada urbanističkog plana"

Novi predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić kazao je u Jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro" da su pred novom vlasti na Žabljaku brojni izazovi, a posebno će promptno pristupiti izradi prostorno urbanističkog plana za cijelu teritoriju žabljačke opštine.

"Radi se o jednom planskom dokumentu koji  na kvalitetan način da definiše smjernice koje su obavezne za gradnju na teritoriji ovog durmitorskog kraja. Obaveza donošenja urbanističko prostornog plana je neophodna, jer još postupamo po starom koji je istekao 2020. godine. Smjernice će biti jasno definisane jer bespravna gradnja uzima maha na ovom područku i oprijeti nam da ugrozi poslenje slobodne metre na zaštićenom području", kazao je Žugić.

Prema njegovim riječima, jedan od naslijeđenih problema je i deponija koja se nalazi u užem jezgru grada.

"Mi smo u pregovorima sa ljudima koji su trebali da rade na sanaciji postojeće deponije, i gledaćemo da iznađemo rješenje kako bismo sanirali ekološku bombu u centru grada", poručuje Žugić.

Govoreći o problemu migracije stanovništva, Žugić kaže da je trenutno fokus na zadržavanju postojeće baze stanovništva.

"Naš prioritet je zadržavanje postojeće baze stanovništva, a kasnije da pokušamo da kroz dugoročne i kratkoročne mjere pokušamo da vratimo one koji su pošli i rade u drugim opštinama ili van zemlje", kazao je Žugić.

Žugić je poručio i da će nastojati da produže ljetnju turističku sezonu.

"Turizam i poljoprivreda moraju da idu jedna sa drugom. Bez toga turistička ponuda ne može da bude kvalitetna", poručuje Žugić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније