Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

08. 12. 2022. 13:48 >> 13:46

INICIJATIVA PREOKRETA

"Utvrditi uzroke i posljedice prodaje parcela na Trgu golootočkih žrtava"

Pokret Preokret inicirao je da predsjednik Opštine Danilovgrad organizije što skoriji sastanak sa nadležnom inspekcijom, u cilju očuvanja glavnog gradskog trga u toj opštini. Inicirali su i formiranje Komisije za utvrđivanje uzroka i posledica zbog prodaje parcela na Trgu golootočkih žrtava.

"Uputili smo pismo svim odbornicima Skupštine Opštine Danilovgrad pismo kako bi Skupština Opštine obrazovala Komisiju za utvrđivanje činjenica i bitnih elemenata u vezi sa prodajom i urbanizacijom parcela na Trgu golootočkih žrtava. Nakon toga smo imali sastanak sa Predsjednikom Skupštine Opštine i Predsjednikom Opštine Danilovgrad na kojem je dogovoreno da će sastanak sa inspekcijom biti organizovan sledeće sedmice, a da će do kraja decembra biti održana sjednica Skupštine na kojoj će razmatrati Odluka o formiranju navedene komisije", navodi se u saopštenju odbornika Preokreta Vuka Ikovića.

Na ovaj način, kako je naveo, koriste sva dozvoljena sredstva da sačuvaju Trg. Dodaje i da na ovom primjeru mora pokazati kako se treba oslobađati loših praksi.

"Pomenuta komisija treba da utvrdi činjenice sa tadašnjom prodajom današnjih katastarskih parcela 510/2 i 510/4 KO Danilovgrad, koje su tada bile dio Trga tj. imovina Republike Crne Gore na kojoj je Opština Danilovgrad bila raspolagač odnosno imalac svojinskih ovlašćenja, a takođe i da utvrdi činjenice u vezi sa njihovom kasnijom urbanizacijom. Komisija će biti dužna da ostvari saradnju sa nadležnim državnim kao i organima lokalne samoprave u Opštini Danilovgrad, koji će biti dužni da joj pruže svu neophodnu pomoć i stave na raspolaganje svu potrebnu dokumentaciju", piše u saopštenju Ikovića.

Dodaje i da Komisija treba da ostvari neposrednu komunikaciju sa osobama za koje smatra da mogu pružiti bitne informacije vezane za prodaju i urbanizaciju dijela Trga.

"Iz ovih razloga smo inicirali da svaki odbornički klub odredi po jednog predstavnika za člana Komisije, kako bi što prije predložili Skupštini Opštine odluku o njenom obrazovanju i izboru njenih članova", zaključuje odbornik Preokreta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније