Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

O.Z.

25. 08. 2022. 10:47 >> 10:53
2

ODBRANA SIGURNA DA NEMA DOKAZA

Tužioci kontrolisali Lazovićev telefon i kompjuter

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović, koji je uhapšen 18. jula zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, priveden je danas u Specijalno državno tužilaštvo (SDT) koje je kontrolisalo njegov telefon i kompjuter.

Lazovićev advokat Nikola Martinović kazao je da tužilaštvo nije preduzelo nijednu aktivnost kako bi pokušalo da dokaže odgovornost njegovog branjenka za bio kakvo krivično djelo.

"Posle moje žalbe Apelacionom sudu, tužilaštvo je tek danas naložilo da se izvrši kontrola njegovog telefona i kompjutera. Mi smo tu radnji obavii, sasvim sigurni da ni u kompjuteru ni u telefonu ne postoji bilo kakav dokaz koji bi mogao povezati Petra Lazovića sa bilo kojim krivičnom djelom. Ovakva neaktivnost tužilaštva navodi me na zaključak da je tužilac Petra Lazovića stavio pritivor kako bi o bio opravdanje za određene medijske navode i omalovažavenje njega i njegove porodice, kao i njegovog rada", rekao je Martinović.

On je kazao da je Petar Lazović jedan od najboljih operativaca koje naša policija ima.

"On je svojim radom doprinio da smjesti iza rešetaka preko 110 pripadnika kriminalnih klanova. On se u pritvoru nalazi kao taoc nemogućnosti crnogorskog tužilaštva da se izbori sa određenim kamoanjama koje su usmjerene na narušavanje ugleda porodice Lazović i samog Petra Lazovića", ocijenio je advokat Martinović.

Vijeće Višeg suda prije sedam dana je produžilo pritvor Lazoviću, kao i Radovanu Pantoviću, za još dva mjeseca.

SDT izdalo je i nalog za hapšenja službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, ali on nije dostupan istražnim organima.

Europol je Lazovića i Ljuba Milovića označio kao članove kavačkog klana koji su organizovali i bili umiješani u šverc narkotika iz Južne Amerike u Evropu i Australiju, kao i međunarodni šverc oružja i cigareta za "Kavački klan".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније