Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.L.B. ]

02. 06. 2022. 12:47 >> 12:48

KOVAČEVIĆ U ATINI

Pljevlja će razvojne politike određivati u skladu sa EU trendovima

Opština Pljevlja otvara stalnu komunikaciju sa predstavnicima Evropske unije i Evropske energetske zajednice kako bi Pljevlja, kao energetski centar Crne Gore, ispravno percipirala evropske trendove i u skladu sa njima određivala sve razvojne politike, saopštio je predsjednik Opštine Rajko Kovačević, danas u Atini na 27. Forumu Energetske zajednice o električnoj energiji.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja, ključne teme ovogodišnjeg Atinskog foruma su bile uticaj dekarbonizacije elektroenergetskog sektora i povećanje cijene električne energije, kao i podsticanje ubrzanja energetske tranzicije na najekonomičniji način.

Tokom Foruma konstatovano je da nedavna energetska kriza, pojačana ratom u Ukrajini, nudi uvid u to kako bi budućnost mogla izgledati u slučaju da nedostatak goriva i nestabilnost cijena dovedu do rešenja koja bi mogla da ometaju putanju dekarbonizacije.

„Ne samo da su se globalne emisije CO2 vratile na najviši nivo u istoriji 2021. godine zbog povećane upotrebe uglja, već su se ugovorne strane u velikoj mjeri oslanjale na ugalj i naftu, kao i na finansijske injekcije dobavljačima električne energije, a ne na stvarna ulaganja u zelenu budućnost“, zaključeno je tokom Foruma uz predstavljanje mogućih alata i rješenja za ubrzanje dekarbonizacije.

Predsjednik Opštine Pljevlja je pozvao rukovoditeljku Sektora za električnu energiju u Sekretarijatu Energetske zajednice Jasminu Trhulj da prisustvuje Inženjerskoj školi nauke koja se krajem jula održava u Pljevljima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније