Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

08. 02. 2023. 14:20 >> 16:35
1

OSNOVNI SUD U PODGORICI

Đeljošaj tražio pauzu, pa prekid glavnog pretresa, novo ročište 14. marta

Suđenje predsjedniku Opštine Tuzi Niku Đeljošaju zbog krivičnog djela pozivanje na otpor i okrivljenih Redžepa Čunmuljaja i Enisa Medđonaja, zbog pozivanje na otpor putem pomaganja nastavljeno je danas, ali i prekinuto, nakon što je Đeljošaj tražio pauzu da bi dočekao predsjednicu Kosova u Tuzima, a nakon toga tražio i prekid zbog lošeg zdravstvenog stanja. Novi pretres zakazan je za 14. mart 2023. godine, sa početkom u 10.30 časova.

Kako obavještavaju u Osnovnom sudu u Podgorici, na glavnom pretresu održanom danas saslušana su tri svjedoka, službenika Uprave policije OB Podgorica.

"Glavni pretres je bio zakazan u 9 časova, a prekinut je na dva sata po molbi okrivljenog Nika Đeljošaja, zbog prijema predsjednice Republike Kosovo, u Opštinu Tuzi, nakon saslušanja tri svjedoka okrivljeni Đeljošaj tražio je odlaganje, iz zdravstvenih razloga", navodu u saopštenju Suda. 

Kako dodaju, nakon prekida saslušana su tri svjedoka, službenici Uprave policije OB Podgorica, a u 13 časova,  dva sata nakon početka suđenja, okrivljeni Nik Đeljošaj je saopštio sudu da se ne osjeća dobro, da pije antibiotike i da je prije dva dana došao iz Amerike, te da je na njega djelovala vremenska razlika, zbog čega nije u mogućnosti da prati dalji tok današnjeg glavnog pretresa.

"Tokom današnjeg glavnog pretresa, stranke su postavljale svjedocima pitanja, između ostalog i okrivljeni Nik Đeljošaj, pri čemu je sud na jedno od tih pitanja upućeno jednom od svjedoka zabranio odgovor, čemu se Nik Đeljošaj usprotivio, a sud mu saopštio da se nema pravo posebne žalbe na procesne odluke suda, da sud upravlja postupkom i odlučuje koja su pitanja i odgovori od značaja za rasvjetljenje predmetne krivičnopravne stvari, a da se u slučaju nezadovoljstva može koristiti i pravnim sredstvom, tj. žalbom na presudu, jer je to njegovo zakonsko pravo, kako je to pitanje i uređeno samim Zakonom", napominju u saopštenju.

Uvažavajući tvrdnju Đeljošaja da se ne osjeća dobro sud je odredio naredni termin za 14.03.2023. godine, sa početkom u 10:30 časova.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније