Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.М.

06. 02. 2023. 16:45 >> 16:52

ODBIJENE ŽALBE

Medenica, Vučinić i Bevenja ostaju u pritvoru

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih Miloša Medenice, Marka Vučinića i Marjana Bevenje, izjavljene protiv rješenja Višeg suda u Podgorici od 16. januara o produženju pritvora. Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor Milošu Medenici, Marku Vučiniću i Marjanu Bevenji. Apelacioni sud je potvrdio tu odluku.

Njih trojica su, između ostalog, okrivljeni za stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda putem podstekavanja i protivzakoniti uticaj putem pomaganja. 

Pritvor je, kako ističu, produžen po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač. 1 Zakonika o krivičnom postupku zbog postojanja okolnosti koje u svojoj ukupnosti ukazuju na opravdanu bojazan od bjekstva okrivljenih ukoliko bi se našli na slobodi, na koji način bi ometali dalje vođenje krivičnog postupka.

Određeno je, kako dodaju, da će pritvor trajati do dalje odluke suda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније