Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Т.Г.

04. 02. 2023. 17:49 >> 18:11

UPRAVA POLICIJE

Službenica Centra za socijalni rad Bar osumnjičena za zloupotrebu

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar juče su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv A.P. (37) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije ističu da je osumnjičena to krivično djelo izvršila tokom 2020. i 2021. godine. 

"Sumnja se da je A.P. navedeno krivično djelo izvršila na način što je tokom 2020. i 2021. godine, kao zaposlena u JU Centru za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj, u svojstvu stručnog saradnika na projektima i programima u službi za finansijsko –administrativne i tehničke poslove, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, ovjerila svojeručnim potpisom i izdala potvrde radi ostvarivanja prava na povlastice na putovanje u drumskom i željezničkom saobraćaju licima sa invaliditetom, na teritoriji Crne Gore", navode iz Uprave policije. 

Kako ističu, sumnja se, da je ona posredstvom JU CZR za Opštinu Rožaje, na imena 23 korisnika predmetnog prava iz Rožaja, sačinila i izdala 399 javnih isprava – potvrda o ostvarenom putovanju lica, čime je predstavljenim korisnicima bila omogućena isplata naknada u ukupnom iznosu od 20.748 eura.

"Na ovaj način je nastupila šteta po budžet Crne Gore u navedenom iznosu", zaključuju iz Uprave policije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније