Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V./M.M.Lj. ]

27. 01. 2023. 08:56 >> 09:14
2

OSTAJE U PRITVORU

Viši sud odbio jemstvo Jovanića od 634.000 eura

Podgorički Viši sud odbio je jemstvo koje je ponudio bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić u iznosu od 634.000 eura, koje je njegova porodica ponudila kako bi se branio sa slobode. To je za Portal RTCG potvrdila samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Prvobitno je za Jovanićevu slobodu ponuđeno 442.000 eura, a njegovi rođaci dodatno su ponudili hipoteku na nekretnine vrijedne skoro 200.000 eura.

Odluci o neprihvatanju jemstva prethodilo je negativno mišljenje tužioca Lidije Mitrović.

Blažu Jovaniću se, između ostalog, stavlja na teret da je, tokom 2015. godine, organizovao kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore sve do aprila 2022. godine. Cilj organizacije je bio vršenje krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, radi sticanja nezakonite dobiti, a djelovanje je planirano za neograničeni vremenski period. Bilo je zasnovano na primjeni određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određeni zadatak ili ulogu. U djelovanju kriminalne organizacije su se koristile privredne i poslovne strukture i postojao je uticaj kriminalne organizacije na sudsku vlast i na druge važne društvene i ekonomske činioce.

SDT je optužnicom obuhvatilo i stečajne upravnike Sašu Zejaka, Snežanu Jović, Sanju Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, ali i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijelu i Dušana Lakovića.

Obuhvaćena su i preduzeća "Titan security" Podgorica, "Securitas Montenegro" Podgorica, "Top force system" Nikšić i "Ogimar MNE" Podgorica

Jovaniću je blokirana imovina radi utvrđivanja porijekla, a na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva. U međuvremenu je na to izjavljena žalba advokata odbrane.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније