Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

23. 01. 2023. 17:06 >> 06:30
1

APELACIONI SUD

Odbijena žalba, Čađenović ostaje u pritvoru

Apelacioni sud Crne Gore odbio je, kao neosnovanu, žalbu branioca specijalnog tužioca Saše Čađenovića na rješenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora za dva mjeseca.

Ovu odluku vijeće Apelacionog suda Crne Gore, donijelo je na sjednici održanoj dana 23.01.2023. godine.Pritvor Čađenoviću produžen je zbog postojanja opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike.

"Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca okrivljenom Saši Čađenoviću zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st. 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i četiri krivična djela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, koja su mu stavljena na teret naredbom o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Navedenim rješenjem Višeg suda određeno je da pritvor po tom rješenju može trajati do 09.03.2023. godine.

Čađenović je uhapšen  9. decembra prošle godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je, od sredine 2020. do 2022, postao pripadnik kriminalnog kavačkog klana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније