Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

30. 10. 2022. 18:15 >> 18:24

OPERACIJA "CRVENI OKTOBAR"

Marihuanu ka Italiji švercovali i iz Crne Gore

Policijska operacija u Italiji usmjerena na sprečavanje trgovine drogom, nazvana "Crveni oktobar" vodi do Crne Gore, prenijeli su italijanski mediji. U pitanju je međunarodna operacija koja je počela 2016. godine nakon što je otkriveno 38 kg marihuane. Nedavno su uhapšena dvojica Italijana i jedan albanski državljanin, zbog sumnje da su dio međunarodne kriminalne organizacije.

Portal "genova24.it" prenio je da je kriminalna grupa razvila puteve za krijumčarenje marihuane iz Crne Gore i Albanije ka evropskim državama. 

Jedan od uhapšenih je imao zadatak da pripremi i organizuje radnje prijema tovara marihuane, koja je dolazila morskim putem iz Albanije i Crne Gore do magacina u koje će se skladištiti, do naknadnih transfera.

Podsjetimo, Ujedinjene nacije i Europol su često ukazivali na važnost "Balkanske rute" za međunarodni šverc droge, uključujući i krijumčarenje marihuanom. 

Albanija se, prema izvještajima Kancelarije UN za drogu i kriminal, smatra jednom od država koje prednjače kada je u pitanju proizvodnja marihuane. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније