Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

24. 09. 2022. 18:50 >> 18:47

MEDOJEVIĆ

"Klanovi preko partija koje kontrolišu ne daju da preuzmem reforme"

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević rekao je da se postavlja pitanje kako se došlo do podataka o tome ko su izvršioci ubistva osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Turskoj. 

"Laboratorija za forenzičku analizu je rekonstruisala sva kretanja Jovana Vukotića, u periodu od nekoliko mjeseci za vozilo u kojem je ubijen. Nakon ove rekostrukcije, koristeći se vještačkom inteligencijom, izdvojena su sva vozila koja su imala istu rutu kretanja, bez obzira na to da li se kreću neposredno iza njega, nego u bilo kom vremenskom intervalu.  Provjeravalo se da li je Vukotić imao još vozila koja ga obezbeđuju ili je mijenjao vozilo a zadržavao socijalnu naviku ponašanja", kazao je Medojević. 

Kako je naveo, pregledima je utvrđeno da je poslednjih 90 dana jedno vozilo imalo uvijek istu rutu, koju je koristio i Vukotićev automobil.

"Utvrđeno je da je mobilni telefon koji je nošen u tom vozilu imao i broj koji pripada crnogorskim mobilnim operaterima, i pristupilo se izradi izvještaja, sa kojim licima je telefonski broj komunicirao ali i lokacije koje je obilazio. U krugu kontakata izolovano je nekoliko lica u Istanbulu i lokacije na kojima se nalaze. Utvrđeno je na bazi telefona koji su se nalazili na lokacijama, od kada su lica prisutna na lokacijama, sa kim ona imaju kontakte, i uspješno je obavljena identifikacija lica, bez da je bilo ko legitimisan", poručio je Medojević. 

Kako navodi, kada je forenzička analiza ustanovila da je sa visokim stepenom vjerovatnoće (preko 98.8%), zapravo identifikovana kriminalna grupa, koja se bavi najtežim krivičnim djelima, specijalne jedinice policije, su uz nalog suda pristupile istovremenom pretresu na 22 lokacije, i pronašle 104 materijalna dokaza.

"Evo zašto narkoklanovi preko političkih partija koje kontrolišu ne dopuštaju da ja preuzmem reforme u ovom sektoru. Da li Dritan “ekspert” za bezbjednost zna o čemu ja ovdje pišem!! Ringe ringe raja...", kaže Medojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније