Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.L.B. ]

19. 09. 2022. 14:58 >> 14:54
2

U NIKŠIĆKOJ FABRICI  "JAVORAK"

Uništeno preko dvije tone droge

U nikšićkoj fabrici  "Javorak" danas je uništeno preko dvije tone ranije oduzetih narkotika.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prisustvovao je danas uništavanju narkotika i tom prilikom poručio da današnja akcija najbolje govori o posvećenosti MUP-a i drugih nadležnih institucija borbi protiv trgovine drogom.

Svakako, kako je saopštio,  rezultat je i dobre koordinacije među institucijama  koje su zadužene za sprovođenje aktivnosti potrebnih za preuzimanje i uništenje navedene količine droge - Uprave za katastar  i državnu imovinu, Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije, Ministarstva zdravlja, Agencije za zaštitu životne sredine i Višeg suda u Podgorici.

Adžić je istakao da Crna Gora u kontinuitetu bilježi rezultate kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika i ti napori su, kako kaže, prepoznati od međunarodnih partnera.
“Pokazujemo da smo kredibilan partner kojem se vjeruje, imamo ojačanu policijsku saradnju sa državama regiona i EU, a u narednom periodu pred nama je još izazova, koje ćemo, uvjeren sam, uspješno prevazilaziti”, poručio je ministar.

Kako je naveo uništavanje trajno oduzetih narkotika jedna je od značajnih aktivnosti kada je u pitanju borba protiv kriminaliteta, a obaveza je ne samo MUP-a već i države da u kontinuitetu jača mehanizme koji će smanjiti rizike od zloupotrebe droge.

Današnjem uništavanju droge  prisustvovali su i ministar bez portfelja Zoran Miljanić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić, državni sekretar Mup-a Mersudin Gredić, v.d.generalnog direktora za zaštitu i spašavanje Mup-a Miodrag Bešović i v.d.generalnog direktora za bezbjednosno - nadzorne poslove Mup-a Zoran Kujović.Aktivnost su obezbjeđivali pripadnici posebne jedinice policije i krimi-tehnike Centra bezbjednosti Podgorica.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније