Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

06. 09. 2022. 08:20 >> 08:19
2

VIŠI SUD

Suđenje odloženo jer je Belivuk ostao bez advokata

Suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Višem sudu u Podgorici odloženo je jer Belivuk nije imao branioca. Trojica njegovih advokata otkazali su punomoćje, a advokat Slađana Kavarić informisala je sud da se te dužnosti neće prihvatiti iz profesionalnih razloga.

Tokom kontrole otptužnice povodom ubistva Milete Radulovića, zvanog Kapetan, u Višem sudu u Podgorici obezbijeđeno je prisustvo okrivljenih državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića putem video linka. To je omugućeno zato što su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Miljković tražili da prisustvuju kontroli otpužnice u Podgorici.

Belivuku, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu, putem zamolnice ranije ove godine uručena je optužnica, ali on nije dao saglasnost da se kontrola i predstavljanje dokaza obave bez njegovog prisustva. Isto tako je postupio i Marko Miljković.

Sudija Boris Savić rekao je da mu je Belivuk poslao pismo “u kome pominje more i mjesec”.

“Vi imate pravo da odredite branioca, a svakako i sud po službenoj dužnosti. Ako u međuvremenu imenujete branioca mi naše rješenje o određivanju branioca po službenoj dužnosti možemo staviti van snage”, rekao je Savić.

Belivuk je kazao da je tek saznao za ovu odluku branioca.

“Prepuštam sudu da odredi branioca”, naveo je Belivuk.

U sudnici su danas bili i okrivljeni Slobodan Kašćelan, Petar Đurović i Vladimir Vučković.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojsa Jankovića i Ratka Živkovića koji su, prema dokaznom materijalu, prije dvije godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili.

Miloš Radonjić i Petar Ðurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније