Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

02. 09. 2022. 11:08   >>  14:50

RADOVIĆ SAOPŠTILA

Beograđanin osumnjičen za ubistvo Šakovića

Beograđanin L.P. (22) osumnjičen je za ubistvo Milića Šakovića (35) u Budvi, a D.T. iz Kragujevca se sumnjiči da mu je u tome pomogao. To je saopštila viša tužiteljka Ana Radović na konferenciji za medije Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva.

RTCG nezvanično saznaje da su osumnjičeni Luka Pilčević i Duško Tanasković, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je ubio Novljanina Gorana Vlahovića na Pagu, u Hrvatskoj.

Tužiteljka je istakla da je osumnjičeni L.P. i dalje u bjekstvu, dok je D.T. uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog djela.

"S obzirom na to da su okrivljeni bili u bjekstvu i da nijesu bili dostupni državnim organima Crne Gore, 20. jula je Viši sud u Podgorici prihvatio predlog Višeg državnog tužilaštva o izdavanju potjernice protiv okrivljenih, koje do danas nijesu dale rezultata", kazala je Radović. 

Na pitanje novinara o izručenju Tanaskovića, tužiteljka je kazala da je taj postupak u nadležnosti je Ministarstva pravde. Dodala je da Crna Gora i Republika Hrvatska imaju potpisan ugovor, po kojem je moguće izručiti traženo lice u ovakvoj situaciji. 

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva, Vesko Nedović, saopštio je da je, prema policijskim evidencijama, Šaković je bio označen kao član organizovane kriminalne grupe.

"Za L.P. su neke zemlje prethodno izdale potjernice, zbog sumnje da je počinio krivična djela. Nije registrovano kada je ušao u Crnu Goru, što znači da ili je ušao ilegalno ili sa falsifikovanim dokumentima", kazao je Nedović na konferenciji.

Šaković je sredinom juna ubijen u budvanskom Starom gradu. U Podgoričanina je tada pucao muškarac, koji je nakon zločina pobjegao.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније