Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

15. 08. 2022. 12:16   >>  12:16

U KOLAŠINU

Prekšajne prijave zbog ometanja i omalovažavanja policajaca

Sedam osoba prekršajno će odgovarati zbog ometanja i omalovažavanja policajaca u Kolašinu.

Iz Uprave policije saopštili su da su juče su oko 17.00 časova u ulici 13. jula u Kolašinu nepropisno zaustavili i parkirali vozila M.J. (25) i S.R. (25) iz Podgorice, te su pripadnici policije ovim licima izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz člana 323. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Za vrijeme ispisivanja prekršajnih naloga, policijski službenici su ometani i omalovažavani od strane ova dva lica kao i dijela prisutnih lica koja su sa njima bila u društvu – J.R. (25), S.K. (26), S.R. (18), i N.R. (27) iz Podgorice i M.J. (40) iz Nikšića. Nakon što su vozači upozoreni da je neophodno da uklone vozila, S.R. (25) je pokrenuo vozilo, uz konstataciju da ne želi postupiti po upozorenju, te je lijevim retrovizorom ostvario kontakt sa policijskim službenikom koji se nalazio u neposrednoj blizini", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaju da je policajac izdao naređenje S.R. da pođe sa njim u stanicu policije, na šta S.R. nije pristao, "uz riječi uvrede upućene policijskom službeniku, a kojim uvredama su se pridružili i drugi, pomenuti prisutni".

"Policijski službenik je izdao upozorenje S.R. da će, ukoliko ne postupi po naređenju, biti upotrijebljena sredstva prinude. Tada je S.R. izašao iz vozila i pokušao da se udalji. Policijski službenik je tom prilikom pokušao fizičkom snagom da zaustavi S.R., na koji način to nije uspio, te je upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom u odnosu na ovo lice, a koje je ovom prilikom pružalo aktivni otpor. On je nakon toga priveden u službene prostorije", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, osim toga, u službene prostorije privedeni i ostali, od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

"U hodniku Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, nakon što je N.R. ometao i omalovažavao policijske službenike, te je pružao aktivan otpor tokom privođenja, cijeneći da fizička snaga ne bi dala rezultate savlađivanja ovoga lica, policijski službenik je upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom prema ovom licu", navode u saopštenju.

Kazali su da je sa događajem upoznat dežurni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se nakon uvida u spise predmeta izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela, te su oni uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka privedeni sudiji za prekršaje u Kolašinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније