Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

30. 07. 2022. 19:35 >> 19:36
2

AKCIJA "FLORIDA"

Portugalci zaplijenili 1,4 tone koji je pripadao CG kriminalcima

Portuglaska sudska policija (PJ) oglasila se povodom nedavne akcije "Florida I", ističući da su učestvovali u operaciji Europola kojom je razbijena kriminalna organizacija dominatno sastavljena od crnogorskih državljana, fokusirana na međunarodnu trgovinu drogom. Pored Portugala, bile su uključene i policijske strukture iz Hrvatske, Italije, Crne Gore, Holandije, Srbije, Slovenije i Španije, sa više od šest tona kokaina zaplijenjeno je na globalnom nivou. Akcije u kojima je oduzeta droga sprovedene su na Azorima, Arubi, Obali Slonovače i u Španiji.

"Istraga je trajala nekoliko godina i počela je zapljenom dvije jedrilice na Azorima 2018. i 2019. godine od strane PJ, koje su ukupno prevezle oko 1.440 kilograma kokaina. U ovim zapljenama uhapšeno je sedam stranih državljana, uz pojašnjenje PJ da su nacionalne istrage o ovom slučaju završene", navodi se u saopštenju portugalske policije. 

Kako se navodi u saopštenju za javnost, „Operacija Florida“ – kako ju je nazvao PJ – uspjela je da stane na kraj djelovanju ove kriminalne organizacije, koja je uglavnom bila sastavljena od crnogorskih državljana i koristila je jedrilice  za unošenje velikih količina droge iz Južna Amerika.

"Ova operacija, kao i druge u kojima je sudska policija učestvovala, jasno pokazuje da je samo uz pomoć međunarodne saradnje moguće efikasno suzbiti fenomen trgovine drogom, koji predstavlja ozbiljnu prijetnju za većinu zemalja", piše u saopštenju. 

Europol je objavio saopštenje o akciji "Florida I" koju je sprovela crnogorska policija, ističući da je u pitanju međunarodna operacija u kojoj su učestvovale policijske strukture iz Hrvatske, Italije, Crne Gore, Holandije, Portugala, Srbije, Slovenije i Španije, uz podršku Europola.

U međunarodnoj policijskoj akciji "Florida I" uhapšeno je osam osoba u Crnoj Gori, a procesuirano 28 pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem 6,1 tone kokaina na transnacionalnom nivou, saopštila je Uprava policije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније