Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ rtcg.me ]

23. 07. 2022. 23:54 >> 00:29

KVIR MONTENEGRO

Napadnut LGBTIQ Drop in centar u Podgorici

Nevladina organizacija (NVO) Kvir Montenegro (Queer Montenegro) saopštila je da su danas popodne napadnute prostorije LGBTIQ Drop in centra u Podgorici.

"Napadači su na vratima LGBTIQ centra crvenom bojom napisali 'Smrt pederima' i prekrižili naziv Gej strejt saveza 'Gass' dok su istu poruku ispisali na zidu i nacrtali nacistički simbol Svastiku, kukasti krst", naveo je Kvir Montenegro na Tviteru.

O događaju je obaviješten kontakt policijski službenik za rad sa LGBTIQ zajednicom u Glavnom gradu, te je dalje procesuiranje ovog napada u toku.

LGBTIQ drop in centar od 2011. godine mjesto je okupljanja LGBTIQ zajednice koje vodi NVO Juventas. 

Napad je osudio i crnogorski predsjednik Milo Đukanović. 

"Nedopustivo ponašanje danas u LGBTIQ drop-in-centru. Zemlja koja je značajno iskoračila u pogledu poštovanja različitosti, ne smije dozvoliti primitivizam, jednoumlje i mržnju. Jedino djelotvoran sistem, koji podrazumijeva odsustvo svakog vida promocije i tolerisanja homofobije u svim njenim pojavnim manifestacijama, može stati na kraj ovakvim incidentima", rekao je Đukanović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније